Od malih nogu

Spretan kradljivac cijelog je života uzimao rublje britanskoj kraljici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edward Jones počeo je rano s kriminalom, ali ne bilo kakvim. Sve je počelo krađom kraljevskog rublja da bi na kraju završio kao doživotni zločinac.

Od ranih nogu Edward Jones je gradio na svojoj reputaciju na kraljevskom dvoru tijekom vladavine kraljice Viktorije. Već u dobi od 14 godina prvi put je uhvaćen kako krade kraljičino donje rublje te ga sprema u hlače. Jones je uspijevao u ovim sitnim krađama tako što se prerušavao u dimnjačara.

Iako je u jednoj od akcija uhvaćen, Jones je oslobođen optužbi, što ga je samo potaknulo da se vrati i da se opet laganim koracima ušulja u Buckinghamsku palaču.

Dječak se vrlo dobro snalazio u šuljanju u palaču. Dvije godine nakon prvobitnog incidenta se vraća.

Kraljica Viktorija je taman rodila svoje prvo dijete dok se Jones penjao zidovima i koračao hodnicima palače neprimjećen. Ušuljao se i dan nakon, ali tada je uhvaćen u garderobnoj sobi kraljice, skrivajući se ispod njezine sofe.

Ovaj put je Jones zatvoren na tri mjeseca jer je za razliku od prvog puta sigurnost palače i kraljevske obitelji trebalo pojačati s obzirom na rođenje malog princa.

Naravno, Edward Jones nije stao ni nakon odslužene kazne. Ovaj put je u šuljanju odlučio i prezalogajiti nešto, no upravo ga je u kuhinji zatekla pojačana straža koja je kružila palačom. Jones je opet zatvoren na tri mjeseca, a u palači je straža još jednom pojačana.

Život Edwarda Jonesa nije bio pretjerano sretan i uspješan, ali svejedno s godinama nije htio odustati od svog "hobija" iako se morao brinuti za vlastiti kruh. Nakon njegove druge zatvorske kazne, otišao je u Mornaricu.

Na jednoj od službenih akcija, odlučio je izmaknuti ukrcaju. Skrenuo je dalje prema unutrašnjosti, hodajući 112 kilometara do Londona kako bi ponovo posjetio svoju prijateljicu Viktoriju.

Naravno, i tada su ga uhvatili te je vraćen na brod na kojem je služio.