Mix

„Stan Lee”: Disney+ donosi dokumentarac za prave obožavatelje Marvelovih junaka

Stan Lee
Stan Lee Foto: Youtube Screenshot
Možda ste živjeli pod kamenom (ili u Hrvatskoj u formativnim godinama) pa niste čitali njegove stripove, ali Stan Lee je ime koje se urezalo u pop kulturu. Fantastična četvorka, Hulk, Thor, Iron Man, Spider-Man, X-Men i Avengersi su samo neki likovi koje je kreirao ili sukreirao.

Stan Lee je titan pop kulture, a njegov utjecaj je još više narastao s Marvelovim kinematografskim svemirom koji godinama dominira među blockbusterima. Čovjek se i sam pojavjivao u cameo ulogama u gotovo svim MCU-ovim filmovima tijekom godina. Ako na pub kvizu dobijete pitanje tko se pojavljuje u najviše Marvelovih filmova, odgovor nije Iron Man već Stan Lee!

Pet godina nakon što nas je napustio u krhkoj dobi od 95 godina, legenda Marvel Comicsa dobiva dugometražni dokumentarac na platformi Disney+.

Film je premijerno prikazan na Tribeca Film Festivalu ovog vikenda, redatelj je Davida Gelb, a 16. lipnja stiže na Disney+. Samo što nije.

Kratku najavu filma, koja nam daje kratak pogled na njegovu životnu priču, pogledajte ispod.

Ako pak želite savršen poklon za sebe ili nekog ljubitelja Marvela, glazbena knjižara Rockmark ima i Stanovu biografiju na lageru.