Mix

Stiže budućnost filma – Bruce Willis prodao prava za stvaranje svog digitalnog blizanca

Bruce willis digitalni blizanac
Bruce willis digitalni blizanac Foto: Youtube Screenshot / Canva
Dugo smo se pitali zašto Bruce Willis glumi u sve lošijim filmovima te zašto u svima njima djeluje jako nezainteresirano i… pa… loše. Ne možemo lagati, nisu to glumačke sposobnosti legendarnog glumca koji je bez ikakvih problema mogao žonglirati i s komedijom i akcijom i dramom.

I onda smo saznali. Boluje od teške bolesti – afazije, bolesti koja uvelike utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Odjednom je sve postalo jasnije. Počeli smo suosjećajnije gledati na ovu fazu njegove karijere, a saznali smo i da je za velik broj scena koristio dvojnike.

Sada je Willis postao prvi glumac koji je prodao prava na korištenje svoga lika na filmu u digitalnom obliku.

U jednoj reklami je njegovo lice digitalno presađeno na glavu drugog glumca (deepfake tehnologija je u pitanju, nikakav Face/Off Travolta/Cage scenarij), svidjela mu se preciznost tehnologije i odlučio je prodati prava na svoj lik kako bi kompanija Deepcake nastavila proizvoditi “digitalne blizance” ubojice mekog srca.

Kritiku ovakvog pristupa smo gledali u filmu Kongres koji kombinira igrani film i suludu animaciju, u kojem Robin Wright glumi glumicu koja prihvaća posljednji posao – digitalizaciju svog lica, tijela i svojih pokreta.