Mix

Stiže Hogwart Legacy, a napokon smo dobili i dio gameplaya

Hogwarts Legacy pokazao četrnaest minuta igre
Hogwarts Legacy pokazao četrnaest minuta igre Foto: YouTube screenshot
Hogwarts Legacy, nadolazeća open-world RPG igra smještena u svijet Harryja Pottera, dobila je svoj prvi pravi gameplay video od developera Avalanche Software u trajanju od 14 minuta, što je bilo dovoljno svim fanovima franšize da polude za ovom igrom.

Hogwarts Legacy neće biti samo ekskluziva za PlayStation, već će također biti objavljen na PC-u, Xbox One i Xbox Series X i Series S uz naravno PlayStation 4 i PlayStation 5.

Igrači će moći stvoriti vlastiti lik, biti razvrstani u jednu od četiri kuće Hogwartsa i pohađati nastavu koju će započeti kao studenti pete godine.

Igra će uključivati korištenje različitih kombinacija čarolija za iskorištavanje specifičnih neprijateljskih slabosti ili sposobnosti, uz mogućnost miješanja i uparivanja desetak čarolija u dvobojima. Igrači će također moći prilagoditi svoje likove čarobnom opremom i sposobnostima kako napreduju kroz igru. Hoćete li posegnuti sa Avadom Kedavrom ostaje na vama, ali u tom slučaju sigurno nećete biti u Gryffindoru.

Hogwarts Legacy igra smještena je u 1800-te, puno prije događaja originalnih knjiga ili novije franšize filmova Čudesnih zvijeri, stoga nemojte očekivati da ćete vidjeti previše poznatih lica. Umjesto toga, priča će se usredotočiti na moguću pobunu goblina protiv čarobnjačkog svijeta i uobičajenog kadra mračnih čarobnjaka i opasnih zvijeri, tako da uzbuđenja neće nedostajati.

Prvotno najavljeni datum izlaska 2021., Hogwarts Legacy je odgođen na ovu godinu. Igra je doživjela i neke kontroverze, sve je počelo kada je njezin glavni dizajner napustio projekt zbog spornih YouTube videa koji brane pokret Gamergate koji opravdava seksizam u gamerskoj industriji. Warner Bros je također morao eksplicitno pojasniti da autorica Harryja Pottera, J.K. Rowling nije izravno uključena u igru nakon njezinih transfobičnih komentara na Twitteru.

Hogwarts Legacy dolazi ove blagdanske sezone i mi jedva čekamo prohodati poznatim hodnicima ove legendarne škole.