Mix

Stiže IKEA cjelodnevni festival u kojem ćemo ispuniti sve svoje dizajnerske (i voajerske) sklonosti

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
S godinama se muški dio redakcije naučio oduprijeti pritisku društva koji nam nalaže da trebamo voljeti nogomet, a ne IKEA namještaj. Ne možemo li voljeti oboje?

IKEA je ikona, rijetko koji globalni brand gaji toliko velik broj fanova, unijeli su revoluciju u dizajn i prodaju namještaja. Ovo nam nitko nije platio da kažemo (iako nemamo ništa protiv ako nam pošalju one velike žute Standmon naslonjače za kućni ured).

Često maštamo o trenutku kada nam stiže novi IKEA katalog, a mi uz šalicu svježe pripremljene kave listamo sve od korica do korica. Moraš priznati da IKEA ubija, čak i ljudi koje inače ne zanima namještaj će razmisliti uklapa li im se nova IKEA-ina kolekcija u stan. Za sve nas ljubitelje švedskog giganta stiže poseban događaj.

Osim dobrog namještaja, IKEA rastura i sa popratnim sadržajima pa ćemo tako dobiti i cjelodnevni online festival. Trajat će 24 sata, a brojni umjetnici, DJ-i, kuhari i gejmeri će vas (i nas) pustiti u svoje domove.

Prvi IKEA festival će se održati u četvrtak 16. rujna, a moći ćete ga pratiti online na ikea.com/festival već od 8 sati ujutro.

U 09:00 sati pratite otvaranje posebne IKEA robne kuće u Beču u kojoj se naglasak stavlja na održivost pa ispred neće biti parkiralište za automobile već samo za bicikle, a novim prostorom će vas provesti Jesper Brodin, izvršni direktor IKEA Retaila.

Onaj dio koji nas posebno zanima ćemo pogledati u podne – Virgil Abloh, dizajner, poduzetnik i DJ će otvoriti vrata svog pariškog studija. Još uvijek nismo sigurni hoće li ovi on-line obilasci biti kao MTV Cribs ili kao Architectural Digest, ali ćemo svakako gledati.

U 15:00 sati će jedna od najpoznatijih švedskih i svjetskih gejmerica Sandra Österlund predstaviti novu IKEA kolekciju namijenjenu gejmerima u udobnosti svog doma.

Još bismo izdvojili DJ set Kaytranade, vrhunskog producenta i DJ-a iz Montreala koji je stalni rezident naših slušalica, a sada ćemo ga moći spojiti s još jednom našom ljubavi – IKEA-om.

Ako se pak nađete u zagrebačkoj IKEA-i, ondje su vam domaćini pripremili niz događanja i radionica te drive-in kino na parkingu ispred robne kuće. Detaljan program pronađite na ikea.hr.