Mix

STIŽE JOŠ SVAĐA! UNO promijenio službena pravila igre

UNO karte
UNO karte Foto: Shutterstock
Tko od malena igra na foru da na kartu “+2”, tj. “vuci dvije” naslaže još takvih pet? Točan odgovor je – svi, jer, tko ne voli upropastiti protivnika?

Međutim, izgleda da to nikad nismo radili kako spada, a sada postoji i trik kojim možemo izbjeći najgoru moguću kaznu nakon “+4”, tj. “vuci četiri”.

UNO je na svom službenom Twitter profilu objavio informaciju za sve nas čudovišta koji se želimo što brže riješiti karata i nije nam bitno koga ćemo pokositi usput.

Dakle, pravilo glasi:

Ako ti netko spiči kartu “vuci dvije”, možeš izbjeći te dvije ako imaš kartu “preskoči” u istoj boji – odigraš “preskoči” i kazna, tj. ove dvije karte koje si kao morao vući – prelaze na idućeg igrača koji mora vući umjesto tebe!

Ako idući igrač isto ima kartu “preskoči”, i on ju može igrati, i ovaj nakon njega isto, sve dok ne ponestane “preskoči” karata.

Obožavatelji igre razljutili su se još 2019. kada je UNO potvrdio da se karte “+4” i “+2” ne mogu slagati jedne na druge, prenosi Yahoo Lifestyle.

“Ako netko spusti kartu “+4”, morate vući četiri karte i vaš je red gotov”, tweetali su na svom službenom profilu. “Ne možete odigrati “+2″ da bi sljedeća osoba izvukla šest karata. Znamo da ste to probali”.

Realno, koga boli briga i tko uopće igra UNO po pravilima? U svakoj kući poštuješ njihova pravila i doviđenja.

A kad dođeš kod ovih koji se drže pravila… pa to uglavnom budu najbezveznije igre ikad.

Željni smo kaosa, ne reda!