Mix

Stiže LGBTQ+ serija smještena u svijet Harryja Pottera, ali nije ono što mislite

hp
hp Foto: Youtube Screenshot
Dobili smo osam filmova smještenih u svijet Harryja Pottera, jedan reunion čitavo stoljeće poslije, ali fanovi su nezasitni. Razveselit će ih vijest o novoj seriji, a možda i rastužiti što ta serija neće biti službeni projekt financiran od nekog velikog studija.

O čemu se radi?

Serija će pratiti vrijeme prije Prvog čarobnjačkog rata, tj. vrijeme uzdizanja Voldemorta, a skupina Marauders – James Potter, Sirius Black, Remus Lupin i Peter Pettigrew – predvodit će radnju.

Članovi skupine tvorci su poznate Marauder’s Map koja pokazuje kretanja po Hogwartsu.

Kolektiv fanova iz SAD-a odlučio je baciti se na stvaranje inkluzivnije Harry Potter priče – The Marauders Saga: Order Rising.

@meganmckelli @Marauders Saga: Order Rising #themarauderssaga #orderrising #maraudersseries #marauderstok #jamespotter #siriusblack #remuslupin #peterpettigrew ♬ Epic Music(842228) – Pavel

Seriju će financirati i oživjeti fanovi, a TikTok-erica @meganmckelli, koja stoji iza projekta, na svojem je profilu predstavila zaplet i likove te obavijestila pratitelje o audicijama za glumce, scenariste, kostimografe, itd.

@meganmckelli STORYLINE REVEAL #harrypottertiktok #harrypotter #dracotok #maraudersera #maraudersseries #siriusblack #remuslupin #jamespotter #marauders #lilyevans ♬ Epic Music(842228) – Pavel

Cilj projekta je reflektirati raznovrsnost baze Harry Potter fanova na poznatim likovima iz priče pa će uz potpuno nove likove, mnogi već poznati likovi imati i nešto drukčiju pojavu nego dosad.

Između ostaloga, bit će uvedeno više queer zapleta te likova različitih rasa i religija. Nekoliko je uloga otvoreno za svaki rodni identitet i svaku etničku skupinu, ali neke su uloge specificirane.

Jamesa Pottera mogu igrati samo pripadnici crne rase ili domorodačkih skupina, koji se moraju identificirati kao masculine, dok je uloga Siriusa Blacka otvorena za sve rodne identitete, ali je također mogu igrati samo pripadnici crne rase ili domorodačkih skupina.

Tako su jedni oduševljeni samom idejom veće inkluzivnosti, što se vidi i po broju popraćenih objava te pratitelja na službenom TikTok profilu serije.

Drugi pak ne žele dirati u Harry Potter baštinu i mijenjati svemir koji smo do sada poznavali. Njihovi prijedlozi idu u smjeru kreiranja serije temeljene na potpuno novoj priči i likovima, koji se ne tiču Harry Potter svijeta.

J.K. Rowling još nije iskomentirala ovaj potez. Upala je u probleme zbog tematike ovakve prirode pa je moguće da joj publicisti sugeriraju suzdržavanje.