Mix

Što je zajedničko Cypress Hillu, Jorji Smith i Kali Uchis? Imaju nove singlove / Friško ispod peke

glazbeni noviteti singlovi jorja kali
glazbeni noviteti singlovi jorja kali Foto: Youtube Screenshot / Unsplash Edit
Uletim tu i tamo s tjednim pregledom, a ovo je taj tjedan, ovo je taj petak. Zaroni u glazbene novitete i zaboravi na tjedan koji je iza tebe.

Ako želiš cijelu Youtube playlistu – TU je. Ali deder posveti se sebi i glazbi kako treba.

Cypress Hill – Champion Sound

Ovo je relevantna vijest za fanove Cypress Hilla, što ja nikad nisam bio, ali vani im je nova pjesma imenovana Champion Sound. Razmišljao sam trebam li je uvrstiti ili ne – i onda sam odlučio da ću je prvo poslušati. Produkcija je savršena, učinilo mi se poznatim i morao sam provjeriti creditse. Naravno, Black Milk je odgovoran za singl. Tu su moje muke riješene. Ide u pregled.

.

Justin Bieber – Peaches feat. Daniel Caesar, Giveon

Da, stavio sam Biebera iza Cypress Hilla. Get over it.

.

Velika je prednost biti jedna od najvećih zvijezda na planetu. Ono što mu imenjaku Timberlakeu polazi za rukom zadnjih 20 godina, to i Bieber uspijeva iskoristiti – a to je uparivanje s najvećim talentima na glazbenoj sceni. Svi pobjeđuju ovakvom kombinacijom – Caesar i Giveon dobivaju širu platformu, a Biebs ima bolje pjesme i veći kredibilitet kod ljubitelja glazbe. Ovaj singl ubija, izašao je svega par dana nakon Bieberovog Tiny Deska.

salem ilese – (L)only Child

Tko je ovo, što je ovo? Nemam pojma, ali će biti hit. Produkcijski napucano, vokalno raznoliko, ako ovo ne lansira salem ilese u zvijezde, ne znam što drugo može. Spot nije vani, premijera je par sati nakon pisanja ovog teksta, ali nek se nađe.

.

Kota the Friend, Statik Selektah – Wolves

Kota the Friend uvijek zvuči kao da ti je prijatelj, ali u kombinaciji s legendarnim producentom Statik Selektahom zvuči malo opasnije nego dosad. Dobrodošla promjena brzine. Zajedno su napravili projekt To Kill A Sunrise. Provjeri.

.

Ant Clemmons – Story of My Life

Dosad je surađivao s Beyonce, Ty Dolla Signom, Camilom Cabello, Kanye Westom, a sad je došlo vrijeme za ozbiljnu solo karijeru. Ant se polako probija u glazbenom svijetu, a pažnju nam je uhvatio suradnjom s Justinom Timberlakeom prije par mjeseci. Kad imaš Pharella u svom kutu ringa, onda su velike stvari pred tobom.

.

D-Nice – No Plans for Love feat. Ne-Yo i Kent Jones

Kakva nostalgija. D-Nice je bio jedan od DJ-eva koji je popularizirao DJ streamove kad je pandemija najjače udarila i to na IG Liveu, a u njegove prijenose su se uključivali i poznate zvijezde iz svijeta filma, sporta i glazbe, a sada se na tom valu odlučio malo više i aktivirati u stvaranju glazbe. Sad ima taj clout. A spot jasno daje do znanja što je D-Nice radio zadnjih godinu dana, a na ovaj način je to i obilježio. Legenda je old-school hip hopa, ali se savršeno prilagodio novoj situaciji. Ovo mu je prvi singl nakon 30 godina. We’re here for it.

.

Jon Batiste – FREEDOM

Naježio sam se na ove zvukove. Istovremeno čujem James Browna, Marvin Gayea i Outkast. Batiste zna znanje, zaslužuje veći exposure nego što ga ima sada.

.

497 viewsa??? Come ON!

Saba – Ziplock/Rich Don’t Stop

Chicago u kući. Chance the Rapper je zbrzanim projektom kompromitirao svoj status spasitelja Chi-town barjaka, ali Saba je tu uvijek, ne gubi korak. Čuj ti to. Supstanca, vještina, produkcija, izvedba. Sve!

.

Kali Uchis – telepatia

Veličanstvena Kolumbijka nastavlja svojim tempom i čini mi spanglish privlačnim.

.

Hiatus Kaiyote – Get Sun feat. Arthur Verocai

Fini poznati semplovi Arthura Verocaija u kombinaciji s ovim novozelandskim bendom su sve što ti treba za dobar petak. Super su mi sve stvari s ove playliste, ali ova je na samom vrhu, sve ostale pjesme joj gledaju u guzicu.

.

Mykki Blanco – Free Ride

FaltyDL i Hudson Mohawke su na produkciji ovog singla. Mykki Blanco su bili u Hrvatskoj, nisam bio u Zagrebu u tom trenutku i dan danas žalim. Sad žive i rade u Parizu, spot je tamo i snimljen, nadam se kad sve ovo popusti da će se još jednom zaletit u naše krajeve.

.

Chronixx – Safe N Sound

Chronixx je jedan od rijetkih reggae umjetnika koje mogu, želim i volim slušati. Nemam pojma zašto, nemam pojma kako, ali jednostavno je kliknulo i volim ga čuti, reagiram na svaki novi release.

.

Jorja Smith – Addicted

Ako si na lošem mjestu, ova pjesma bi te mogla oprati. Jorja pjeva o toksičnoj vezi i međuovisnosti u takvom odnosu. Da pjeva tekst s poleđine omekšivača za rublje, bila bi na ovom popisu.

.

Pauli The PSM – I Got The Beat

.

Kakva energija, kakav spot, kakva frizura.