Mix

Stručnjaci otkrivaju jednu stvar koju biste trebali učiniti pri ulazu u hotelsku sobu

hotelska soba s velikim krevetom i ključevi soba na polici na recepciji
hotelska soba s velikim krevetom i ključevi soba na polici na recepciji Foto: unsplash.com
Nakon dugog putovanja do željenog odredišta, nema ničeg što više volimo učiniti nego se baciti na krevet i dići noge. Kako nas upozoravaju stručnjaci s tom praksom trebamo prestati i naše izležavanje odgoditi za kasnije.

Prije nego što bacimo sve stvari na pod i skočimo u krevet trebamo provjeriti posteljinu. Naime, jednostavna provjera posteljine može vas spasiti od pogreške koje bih vam mogla zadati tjedne ili mjesece stresa.

Svi smo gledali televizijske emisije poput „Hotel Hell“ Gordona Ramsaya u kojima pokušava popraviti svaki element lošeg hotela, ali zapravo postoji brz i jednostavan način da saznate ima li vaša hotelska soba nepoželjne cimere.

Riječ je stjenicama, insektima veličine sjemena jabuke, što ih čini dovoljno velikima da ih se može vidjeti, golim okom, a često se kriju u pukotinama namještaja, podova ili zidova. Stručnjaci govore kako nije bitno koliko je hotel lijep ili skup, jer njih ne privlači prljavština.

Unatoč tome što možda mislimo, invazija stjenica ne mora značiti da je mjesto jako prljavo. Mogli su ih unijeti drugi putnici koji su ih donijeli na svojim koferima ili odjeći.

Te dosadne bube čak su izazvale široku zabrinutost u Francuskoj, poremetivši pariški Tjedan mode prošle godine. Srećom, izbjegavanje tih malih krvopija ne zahtijeva gotovo nikakvo vrijeme. Samo provjerite svoju hotelsku sobu trideset sekundi prije nego što se smjestite za noć.

Često se smjeste na presvlakama i plahtama, a svaku brigu možete eliminirati kratkom provjerom. Podignite jedan od kutova madraca, pogledajte šavove madraca. Provjerite bilo što presvučeno tkaninom, uzglavlje kreveta, stolice i sl. Prođe li vaša soba ovaj jednostavan test, vjerojatno ih nema i možete bezbrižno spavati.

Još jedan dobar savjet, za one koji su posebno zabrinuti zbog stjenica, možete staviti svoj kovčeg u kadu ili na drvenu površinu poput stola kako biste izbjegli kontakt.

Većina hotelskih soba ima tepih, pa jednostavno ne stavljajte torbu na tepih. Primijetite li slučajno nepoželjne goste, o tome obavijestite upravu hotela i tražite premještaj. Pokušajte izbjeći premještaj u neku od susjednih soba jer bih vas mogao zadesiti isti problem.