Mix

Super Mario Bros. ruši rekorde, utrpao se i na prestižnu listu

mario bros
mario bros Foto: Youtube Screenshot
Super Mario Bros. je postao deseti animirani film u povijesti koji je zaradio preko milijardu dolara na globalnom tržištu.

Super Mario Bros. je nagrebao milijardu dolara u samo 26 dana. Nakon što je nadmašio Despicable Me 2 i Minions: The Rise of Gru, postao je deseti animirani film koji je zaradio preko milijardu dolara u svijetu, a samim tim i deseti najuspješniji animirani film svih vremena.

Ovo ga čini sedmim najunosnijim Universalovim filmom svih vremena, premašivši Jurassic World: Dominion i prvi Despicable Me, te treći Illuminationov film koji je zaradio preko milijardu dolara nakon Minions i Despicable Me 3.

Pogledali smo film i nismo bili najsretniji, ali je Nintendo ogromna mašinerija, a Super Mario jedan od najprepoznatljivijih brkonja i likova općenito. Nismo očekivali tko zna kakvu priču vezanu za poznatog vodoinstalatera, ali nam je itekako nedostajalo supstance. Bilo je nekoliko zanimljivih easter eggova razbacanih kroz film, ali film samo ide, ide i ide… Bez ikakve emotivne investicije u likove ili njihovo razvijanje. Animacija je odlična, ali kada bismo film morali opisati jednim pojmom, to bi bilo „hiperaktivna mrlja”.

Iako je film Super Mario Bros. ponovno vladao američkim box officeom, njegova vladavina završava ovog tjedna kada u kina stižu Guardians of the Galaxy Vol. 3. To ne znači da će prestati zarađivati i penjati se po listi najunosnijih animiranih filmova, to samo znači da više neće biti na tronu najunosnijih novih filmova.