Izbjegavajte postavljenje blizu ovog predmeta

Svakodnevni kućanski predmet može biti razlog za spor WI-Fi! Ovaj predmet može vam stvarati probleme

Spora internetska veza na računalu i mobitelu
Spora internetska veza na računalu i mobitelu Foto: Canva
Ovaj bi predmet moga biti tajni krivac sporog interneta

Postoji jedan predmet u gotovo svakoj kući koji ometa vašu wifi vezu, a nikad nećete pogoditi o kojem je predmetu riječ.
Svi ponekad imamo problema sa sporim internetom, bilo da preuzimate ili streamate neki sadržaj koji se jednostavno ne želi učitati ili dolazi do padanja povezanosti s vašim usmjerivačem (routerom), ove mane modernog svijeta mogu nam pokvariti dan.

Međutim može biti više razloga za probleme s mrežom, a jedan može prouzročiti i predmet koji se nalazi u gotovo svakom domu. Nije riječ o igraćoj konzoli, mikrovalnoj pećnici, TV-u ili nekom drugom komadu tehnologije, već za to glavni krivac može biti zidno ogledalo.
\\folder\vezani_članak Snimak zaslona tražilice Google s upisanim pitanjem Kako se Google prvotno zvao Srećom od njega su odustali Znate li prvo ime Googlea? Ljude zbunilo izvorno ime staro 25 godina
E sad, ovo nije nikakva teorija zavjere jer, kako nam prenosi LADBible, ogledalo je stvarno nešto što bi moglo ometati vašu povezanost.
Ovdje ne govorimo o džepnim ogledalima, to su ona velika zidna ogledala koja koristite svaki dan kako biste provjerite svoju odjeću i frizuru, prije nego što izađete iz kuće.

Sigurno se pitate zašto i kako je tome slučaj, a odgovor leži u tankom sloju metala koji se nalazi u ogledalu. Držite li usmjerivač u blizini zrcala, provjerite je li udaljen najmanje jedan metar kako biste izbjegli moguće probleme.

Kako nam prenosi spomenuti izvor, jedan je pružatelj usluga anketirao 2000 odraslih kako bi otkrio znaju li gdje bi trebali postaviti svoj usmjerivač za Wi-Fi, a rezultati su odijelili neke neobične lokacije.
41 posto ispitanih priznalo je da usmjerivač drži pokraj televizora ili čak iza njega, 12 posto ga je ostavilo na podu, a šest posto je kutiju stavilo ispod kreveta. E sad, to su neka čudna mjesta.
\\folder\vezani_članak Nagrada za ljepotu i lice umjetne inteligencije Miss UI Prvo natjecanje u ljepoti s modelima napravljenim umjetnom inteligencijom! Ocjenjivat će pobjednika na temelju ljepote i internetske slave
Međutim, 45 posto ispitanike se složilo kako bi u potrazi za boljim signalom išli toliko daleko da bi preuredili svoje domove, kako bi stvorili bolje uvjete za Wi-Fi signal.
Kao savjete istaknuli su postavljenje usmjerivača u prostoriju u kojoj vam je najpotrebniji, a treba izbjegavati njegovo postavljanje na mjesta koja su pod direktnom sunčevom svjetlosti, kako ne bi došlo do zapaljenja.