Mix

Svi bismo trebali usvojiti naviku kojom je Haaland opsjednut i zbog koje je u čudovišnoj formi!

Haaland
Haaland Foto: Twitter Screenshot
Erling Haaland je u nevjerojatnoj formi, zabija svima. Nismo još ušli ni u studeni, a on je već vrlo blizu tome da preskoči prošlosezonske Zlatne kopačke Premiershipa. Mohamed Salah i Son Heung-min su zabili po 23 gola prošle sezone, taj učinak pada jako brzo ako Haaland nastavi zabijati ovim ritmom.

Osim prehrane, ovaj Norvežanin izrazito pazi na svoj san.

San je svetinja

Opsjednut je rasporedom spavanja jer shvaća koliko je kvaliteta sna važna za izvedbu. I to se ne odnosi samo na izvedbu na nogometnom terenu nego i za naše raspoloženje, tijelo i emocije u stvarnom svijetu. Mogli bismo pokrasti nekoliko savjeta od Haalanda.

Nekoliko sati prije spavanja nosi naočale koje blokiraju plavo svjetlo. To je svjetlo koje emitiraju ekrani i utječe na smanjeno lučenje melatonina, hormona zbog kojeg nam se spava.

Tehnologija može pomoći

Također izbjegava distrakcije postavljanjem svog smartphonea u “do not disturb” mod. Uglavnom ignoriramo ovaj savjet iako znamo da pomaže, ali možda je sad vrijeme da napokon povučemo taj okidač?

Haaland prati i kvalitetu sna uz pomoć Oura Ringa, prstena koji mjeri različite biofizičke parametre. Gotovo svaki fitness sat i smartphone vam mogu omogućiti isto.

Rano na počinak, nema ništa pametno iza 22h

Ako jedna od najvećih nogometnih zvijezda može biti u krevetu do 22:30, možemo i mi. Naravno, ovaj raspored mu se malo poremeti zbog utakmica, ali što fiksniji raspored spavanja tj. odlaska na počinak i buđenja je koristan.

Kako bi opsesija bila potpuna, Haaland je istaknuo kako se svako jutro budi uz himnu Lige prvaka. Izaberite si vlastitu himnu, nešto što će vam dati do znanja da je vrijeme da iskoristite dan.

Ne možete svoje vrijeme na ovom planetu prepustiti sreći i drugim ljudima, Haaland je izabrao svoj put. Možda nikada nećete igrati u Ligi prvaka, ali vas ništa ne može spriječiti da pobjeđujete u vlastitom životu.