Mix

SVI PLJEŠĆU, NAS BOLI! Stogodišnjak radi za istu kompaniju već 84 godine, a i vozi!

Walther
Walther Foto: Youtube Screenshot
Idući put kad pomisliš dati otkaz, sjeti se ovog lika i probaj oboriti njegov rekord.

Stogodišnji Walter Orthmann je čak 84 godine radio za jednu tvrtku za proizvodnju tekstila. Ovaj Brazilac se zaposlio u siječnju 1938. godine kada je imao svega 15 godina.

Time je postavio svjetski rekord koji će teško biti nadmašen.

Svi mu plješću, a mi tugujemo.

Daj gledaj, lik još vozi!

Zašto tugujemo? Jasno nam je da su to bila neka druga vremena, baš kao što nam je jasno da će nečiji roditelji pronaći ovu vijest i koristiti je kao argument protiv suvremenog načina života i mijenjanja karijera i poslodavaca.

Ispričavamo se ako tvoji roditelji budu ti roditelji koji će ti ovaj članak trljati u facu.

A sad zaozbiljno – mora da je dovoljno dobar posao ako ga toliko dugo radi.

“1938. godine se očekivalo da djeca rade kako bi pomogla obitelji. Ja sam bio najstariji sin od petero djece pa me majka odvela da pronađem posao kada sam imao 14. godina.”

Dobio je priliku raditi kao prodavač. Otputovao je u Sao Paulo, a u manje od tjedan dana je nakupio narudžbi koliko neki prodavači uspiju za tri mjeseca rada. Je li ovo još jedna “đedovska lovačka”? Ne možemo znati ni provjeriti, teško da je ostao ijedan svjedok iz tog doba.

Tajna dugovječnosti na poslu je fokusiranje na sadašnjost.

“Ne planiram puno, ne brinem previše što će biti sutra. Sve do čega mi je stalo je da će sutra biti još jedan dan kada ću se probuditi, ustati, vježbati i otići na posao. Trebamo se baviti sadašnjosti, a ne prošlosti i budućnosti. Ovdje i sada je jedino što je važno.”