Oprez, visoki napon!

Tesla bi bio ponosan: Od munjevite obrade "Rim Tim Tagi Dim" dižu se dlake po cijelom tijelu

HCAC i Baby Lasagna
HCAC i Baby Lasagna Foto: YouTube/Screenshot
Ako se niste dovoljno naježili na originalnu izvedbu, pogledajte obradu od koje se publika uvijek naježi zbog elektriciteta u zraku.

Ako ste se ikad pitali kako bi “Rim Tim Tagi Dim” zvučao u Teslinoj obradi, vjerojatno imate vrlo bujnu maštu, no ako ste se pitali kako bi pjesma zvučala i izvedbi Teslinih zavojnica i MIDI klavijature, onda ste na tragu ideje koju je imao HCAC.

\\folder\vezani_članak Nemo i Simonida Djevojčica brala jagode... Bosanci umiru od smijeha na pobjednika Eurosonga, podsjeća li i vas na kultni lik? \\folder\vezani_članak Zagrljaj dječaka i psa Može li slađe? Od ovog zagrljaja mnogima krenule suze, pogledajte samo tu ljubav!

U nastavku možete pogledati upravo takvu obradu pjesme u izvedbi Lea Vincelja na klavijaturama, uz milozvučni zvuk i sjaj zavojnica. Od ove izvedbe publici se doslovno dižu dlake po cijelom tijelu, a ako je želite poslušati sa sigurne udaljenosti, svakako bacite oko na video koji prenosimo u nastavku.

 

 


Brend HCAC pokrenuli su Ivan Kožar i Ivan Matijevac 2021. godine, uvidjevši potencijal Teslinih zavojnica u industriji zabave . Kožar je 2017. godine izradio elektronički upravljivu Teslinu zavojnicu snage 15 kVA i izlaznog napona 3 MV, a 2021. godine je nadograđuje. Nova generacija kontrolera zavojnice koju je razvio omogućava sinkronizaciju iskri Tesline zavojnice tj. zvuka kojeg one proizvode s muzikom koja se reproducira na DJ miksetama ili uživo.

To im je omogućilo nastupe na više festivala elektroničke glazbe, uključujući Blockdown festival u Šibeniku i Forestland u Čakovcu. U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom održali su koncert pod nazivom "Tesla valovi" u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u studenome 2023. godine. Ususret finalu Eurovizije snimili su obradu pjesme Baby Lasagne "Rim Tim Tagi Dim", koju je na klavijaturama izveo Leo Vincelj.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!