Mix

The Batman i treći tjedan na broju jedan, zarada na blagajnama raste!

The Batman Scena
The Batman Scena Foto: Youtube Screenshot
Robert Pattinson je pokazao da je dostojan Batmanove maske. Nećemo sad u filozofiju je li mu maska napravljena od kože i gume ili mu je pak maska zapravo lik Brucea Waynea, tu smo da pričamo o dolarima.

Film je proteklog vikenda na sjevernoameričkim kino-blagajnama zaradio novih 36.8 milijuna dolara te je time premašio iznos od 300 milijuna dolara u tri tjedna prikazivanja. Iako film traje tri sata, a nije baš ni pretjerano veseo – Batman je i dalje jak mamac za publiku.

Na drugom mjestu je ogromno iznenađenje – Jujutsu Kaisen 0: The Movie, FUNimationov anime projekt o ukletom duhu i srednjoj školi čarobnjaštva. Film je zaradio 14.8 milijuna dolara u premijernom vikendu prikazivanja i još jednom je dokazano da je anime publika znatno veća nego što su u američkim kinima prethodno mislili. Prošle godine je Demon Slayer the Movie: Mugen Train otvorio s 21.2 milijuna dolara – nisu to mali novci. I streaming servisi sve više ulažu u ponudu animea pa vidimo i rast ovog segmenta u kino-dvoranama.

Uncharted se još uvijek dobro drži, na trećem je mjestu s novih 8 milijuna dolara. Globalna zarada mu je 337.3 milijuna dolara, a očito je da ćemo dobiti i nastavak – iako nismo bili pretjerano oduševljeni ovim ostvarenjem.

Na četvrtom mjestu se našao nezavisni hororac X. Film prati porno-zvijezde i filmsku ekipu koja planira snimiti film na jezivoj farmi. X na Trulim Rajčicama zasad drži ocjenu od 95 posto, a zaradio je 4.4 milijuna dolara u prvom vikendu. Nas to ne čudi jer iza filma stoji produkcijska kuća A24. Ako voliš krvave scene i nesanicu, ovo je film za tebe.

Na petom mjestu je Channing Tatum sa filmom Dog, 4.1 milijuna dolara je bilo dovoljno da se film zadrži u prvih pet.

Spider-Man je napokon iskliznuo iz prvih pet filmova po zaradi, što smo i očekivali s obzirom na to da se prije tjedan dana pojavio i na streamingu (i na khm khm torrentima), ali nekako i dalje zarađuje. 3.2 milijuna dolara dolara je bilo dovoljno za šesto mjesto. Film je zaradio 1.88 milijardi dolara globalno, a na američkom tržištu ima 797.5 milijuna dolara te će vrlo vjerojatno postati tek treći film ikad koji je uspio preskočiti čarobnu brojku od 800 milijuna dolara. Ispred njega su još samo Avengers: Endgame sa 858.4 milijuna dolara i Star Wars: Episode VII – The Force Awakens sa 936.7 milijuna dolara.