Mix

TikTokerica otkrila tajnu omražene igre iz djetinjstva: Ova igrica nas je sve naživcirala, a zapravo nije toliko teška

Igra mina
Igra mina Foto: TikTok/@p.hops/canva
Napokon smo dobili odgovor na pitanje iz djetinjstva. Minesweeper igra sastavni je dio djetinjstva generacije Z i mlađih milenijalaca.

Satove informatike skratili smo igrajući ovu igricu, a osim što smo se pribojavali reakcija profesora nakon što primijete da ne pratimo nastavu, strah nam je u kosti ulijevalo i polje s bombom koje bi označilo kraj igre.

Sigurno nas je mnoge naživcirala, ali način na koji ju možete proći zapravo je vrlo jednostavan.

TikTokerica @p.hops otkrila je tajnu po kojoj ova igra zapravo funkcionira i šokirala gotovo cijeli internet.

@p.hops #Dance4Tomorrow #canadian #lgbt #gay #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #checkit #games #lesbian #le ♬ Sunny Day – Ted Fresco

Polja s brojevima gledali smo kao nečitljive računalne kodove pribojavajući se trenutka u kojemu ćemo stisnuti polje s minom.

Nasumični odabir polja uvijek bi nas iznevjerio no i dalje smo igru igrali tako.

Ako ste i vi jedna od osoba koje je pristupila Minesweeper igrici bez razmišljanja klikajući polja, iznenadit ćete se kad saznate da možete pobijediti bez problema, a rješenje je vrlo jednostavno i logično.

Igra nije zamišljena tako da se bez razmišljanja i na sreću pronalaze bombe koje treba označiti, već svaka otkrivena brojka pokazuje nam koliko mina dodiruje određeni kvadratić.

Dakle, ako u polju piše broj jedan, to znači da to polje dodiruje jednu bombu. Na temelju okolnih polja u kojima su otkriveni brojevi lako ćete pronaći gdje se skrivaju polja koja ne smijete stisnuti te trebate označiti s crvenom zastavicom.

TikTok video u kojemu je objavila način na koji se može prijeći ova igrica, do sada je akumulirao 4.5 milijuna pregleda.