Mix

Tko je pametniji? Elon Musk vs. Mark Zuckerberg

Elon Musk vs Mark Zuckerberg
Elon Musk vs Mark Zuckerberg Foto: screenshot/Youtube/ ELON MUSKRET!!!!!/Instagram/Mark Zuckerberg
Suparništvo Elona Muska i Marka Zuckerberga neprestano zabavlja javnost.

Iako možda nikad nećemo vidjeti tko je jači, s obzirom na to da obećanje o fizičkom obračunu između bogataša još nije ispunjeno, stručnjaci su nam (na neki način) dali odgovor na pitanje: „Tko je pametniji (ili gluplji)?

Odgovor vjerojatno nije iznenadio one koji su informirani o (navodnoj) poslovnoj i životnoj povijest dvojca.

Prema rezultatima istraživanja tvrtke za online podučavanje Preply, u intelektualnoj borbi pobijedio je direktor tvrtke Meta, Mark Zuckerberg.

Tvrtka je analizirala javne govore raznih izvršnih direktora te na temelju pet čimbenika ocijenila intelekt istih, prenosi PCMag Australia.

1. Širina vokabulara (raznolikost korištenih riječi)
2. sofisticiranost vokabulara (složenost odabranih riječi)
3. čitljivost teksta (zamršenost rečeničnih struktura i dubina prezentiranih ideja)
4. kritičko razmišljanje (kvaliteta formiranja argumenata, njihove dekonstrukcije i temeljite analize)
5. kontekstualna relevantnost (govornikova sposobnost povezivanja njihovog dijaloga sa širim kontekstima ili čak integriranja uvida iz drugih područja).

Iako je upitno može li se intelekt mjeriti na temelju tih karakteristika i vještina, pomoću ovih podataka, Preply je Musku dao 64,33 od maksimalnih 100 bodova, a Marku 69,67. Na vrhu ljestvice našli su se: Demis Hassabis iz DeepMinda (87,33), (bivši) izvršni direktor Amazona Jeffa Bezos (71), Jensen Huang iz Nvidije (70,33) i Reed Hastings iz Netflixa (70).