Mix

To se zove dostava: Uber dostavlja kanabis!

motociklist dostavlja za uber eats
motociklist dostavlja za uber eats Foto: Shutterstock
Uberova platforma za dostavu hrane “UberEats” (isto što i Wolt, Bolt Food, Glovo i sl.) ovog je ponedjeljka počela dostavljati travu na kućne pragove Kanađanima u Torontu, prenosi UNILAD.

Proizvodi su dostupni korisnicima starijima od 19 godina.

Sama pomisao da tijekom zime, još tamo na -50, ne moraš zvati čovjeka i ići po to. Nedosanjani zimski san.

Uber Eats se za ovu uslugu udružio s web stranicom o kanabisu Leafly.

Leafly osnažuje tržište kanabisa u Kanadi više od četiri godine i podržava više od 200 trgovaca kanabisom na malo u širem području Toronta, kaže izvršna direktorica Leaflyja Yoko Miyashita

Ovo je prva u svijetu ponuda takve vrste, tj. dostava trave omogućena na ogromnoj platformi treće stranke.

Naravno – cijela je stvar legalna.

Pedeset neuspjelih poziva i “nitko nema” padaju u slatki zaborav.

Prema CBC-ju, služba za donedavno isključivo dostavu hrane, sada će nuditi cvjetove tri prodavača marihuane: Hidden Leaf Cannabis, Minerva Cannabis i Shivaa’s Rose.

“Surađujemo s vodećima u industriji kao što je Leafly kako bismo pomogli trgovcima da ponude sigurne i prikladne opcije za dostavu legalnog kanabisa ljudima u Torontu. To će pomoći u borbi protiv ilegalnog tržišta i smanjiti vožnju pod utjecajem”, rekla je generalna direktorica Uber Eats Canada Lola Kassim.

Tko se ovako brine za nas? Nitko nikad!

Gradski izvještaji pokazuju da je od početka siječnja do kraja ožujka 2022. 57 posto kanabisa kupljenog u pokrajini Ontario, gdje se nalazi Toronto, kupljeno legalnim kanalima.

Kanada je legalizirala prodaju kanabisa i njegovu proizvodnju još 2018., na što su ljudi reagirali tako da su u samo četiri dana prodavaonice kanabisa ostale bez zaliha.

Četiri dana! Amen.