Mix

TOP: U Hrvatsku napokon stigao Halo Top! Probali smo ovaj niskokalorični sladoled, evo što mislimo

Halo Top sladoledi stigli u Hrvatsku
Halo Top sladoledi stigli u Hrvatsku Autorska
\\folder\galerija Galerija Halo Top sladoledi stigli u Hrvatsku Halo Top sladoledi stigli u Hrvatsku Foto: Autorska Halo Top Peanut Butter Cup Halo Top Peanut Butter Cup Foto: Folder.hr Halo Top Gooey Brownie Halo Top Gooey Brownie Foto: Folder.hr +1 Halo Top 2 Galerija
U našoj malenoj državi napokon možemo probati Halo Top, niskokaloričnu poslasticu koja je osvojila tržišta diljem svijeta te se reklamira kao sladoled koji možete jesti bez ikakve grižnje savijesti.

Sasvim slučajno smo ovog vikenda nabasali na pet okusa u Konzumovim škrinjama. Odmah smo kupili dvije kantice i po povratku doma smo brzim pretraživanjem došli do otkrića da je ovo svježa vijest. Iako smo u škrinjama pronašli samo pet okusa, Internet kaže da je Konzum postao uvoznik za Halo Top u Hrvatsku te da nam je na raspolaganju šest okusa.

Blueberry crumble, Chocolate Chip Cookie, Gooey Brownie, Vanilla Bean, Peanut Butter Cup i Sea Salt Caramel – više nego dovoljno izbora za sve sladokusce koji paze na prehranu.

Portal Kult Plave Kamenice nam je potvrdio sretne vijesti, ali i dao nevjerojatno detaljan pregled razvoja Halo Topa kao branda koji možete pogledati ovdje. Mi se nećemo orijentirati na poslovne poteze sladoledarskih stručnjaka, nama je važno samo VALJA LI TO IŠTA!

“Pokušala sam sve, ali nikako da smršavim?”

Ova rečenica zvuči poznato, ali uglavnom su u pitanju pojedinci koji nerealno gledaju broj unesenih kalorija kroz dan. Za uravnoteženu prehranu je važan kalorijski balans. Vrlo je jednostavno. Ako uneseš manje kalorija nego što ih potrošiš (kalorijski deficit) – neželjeni kilogrami će ti mahati zbogom, ako unosiš više nego što potrošiš (kalorijski suficit) – neželjeni kilogrami će izabrati ostati na tvom tijelu. Sve dijete svijeta, svi programi vježbanja, sva pravila i praznovjerja – sve se uvijek svodi na stvaranje kalorijskog deficita. Zahvaljujući slasticama i grickalicama je vrlo lako premašiti dnevnu potrebu organizma za unosom kalorija pa je potrebno naći uspješnu metodu kako zadovoljiti želju za ukusnim, nutritivno siromašnijim namirnicama. Postoji izreka u fitness svijetu “you can’t outrun a bad diet” tj. ako ti je prehrana loša, rijetkost je da ćeš vježbom spaliti sve te kalorije.

U posljednje vrijeme svjedočimo kako se sve više šire slatke opcije za fitness-orijentirane ljude

Od proteinskih napitaka s čak 50 grama proteina u pola litre, preko pudinga s dodanim proteinima pa evo do Halo Topa i sličnih sladoleda. Prije samo nekoliko godina nismo mogli zamisliti da ćemo jesti sladoled koji u kantici od gotovo pola litre ima tek nešto više od 300 kalorija. To vam je okvirna kalorijska vrijednost tri srednje banane. Samo za usporedbu, 465 mililitara najdražeg nam Ben & Jerryjevog okusa Half Baked će ti u vene upucati čak četiri puta više kalorija – njih čak 1227.

Već neko vrijeme na društvenim mrežama gledamo usporedbe kalorija među nekim namirnicama i Halo Top nam je zapeo za oko davno, ali nismo ga imali priliku probati dosad. Graeme Tomlinsno, još znan kao TheFitnessChef je jedan od poznatih nutricionista koji na svojim stranicama (i u svojim knjigama) educira javnost o važnosti kalorija, ali i umjerene prehrane bez previše restrikcija. Halo Top je redovito “gost” na njegovim stranicama jer nudi desert s prihvatljivim brojem kalorija.

Prilika je stigla. Možemo i mi probati taj prihvatljivi broj kalorija.

Dvije kantice su testirane po promotivnim cijenama od 29.99 kuna po kantici. Redovna cijena će biti 44.99 kuna, ali vrijedi se počastiti dobrim, kvalitetnim sladoledom koji možeš pojesti u jednom “šusu”. To je okvirna cijena i Ben&Jerryja i drugih nešto boljih sladoleda.

Predugo smo čekali s ovom vijesti pa smo ih pojeli i ne možemo vam osigurati fotke samog sladoleda, ali hej, ambalaža je još tu kao dokaz. Dvije kantice sladoleda u dva dana bez ikakve drame i osjećaja krivnje? Sviđa nam se ovo.

Gooey Brownie je odličan, pogotovo kad naletite na komadiće tih kremastih brownieja. Kad je jako zamrznut, možda ti ne bude prenapeto, ali ako strpljivo sačekaš da se malo otopi – dobit ćeš ono što tražiš. Nemoj samo predugo čekati (kao što se dogodilo autoru teksta) jer ćeš završiti s hladnom mousse pjenicom. 360 kalorija u cijeloj kantici, 13 grama proteina. Čini se super.

Peanut Butter Cup? Divan. Podsjeća na Reese’s Pieces, dragu nam slasticu, samo bez ikakve čokolade. Nije presladak, divan okus kikirikija, uz pokoji swirl maslaca od kikirikija. Postali smo pohlepni i voljeli bismo da ih je bilo malo više unutra, ali ipak s ovim cjepidlačimo. Kantica ovog okusa ima 320 kalorija ukupno zajedno s 15 grama proteina – samo nemoj ciljati da unosiš proteine samo kroz sladoled, ima i boljih rješenja.

Ne treba biti Calorie Nazi, ali ne treba ti 1000 kalorija od sladoleda dok gledaš film. Ili nakon ručka. Zato je Halo Top dobro rješenje. Ne moramo više kupiti sladoled i polako jesti po par žlica dnevno, uz osjećaj krivnje. Sada možemo pojesti cijelu kanticu. Svaki dan ako to baš tako želimo. A s vremena na vrijeme za malo raznolikosti može pasti i neki drugi, “kalorijski skuplji” sladoled. Jer – ravnoteža!