Mix

Trebaš li pogledati novi film o Spider-Manovom neprijatelju u kinu? Vani su ocjene za Morbiusa i Jareda Letoa

Morbius Jared Leto
Morbius Jared Leto Foto: Youtube Screenshot
Sony je opako ispustio loptu kad su sada već davnih dana otkupili od Marvela samo Spider-Mana i njegove zlikovce. Vodili su se za idejom “Spider-Man je jedini koji vrijedi u Marvelovoj galeriji likova”. I eto im sad… Disney i MCU mlate pare, a Sony se krpa s nekakvim pričama o Spider-Manovim neprijateljima. Venom je iznenadio na kino-blagajnama, pogledali smo ga i kratkotrajno se zabavili, a i zaboravili film čim smo izašli iz kina. Venom 2 je film zbog kojeg i danas žalimo što se nismo ustali usred filma i napustili kino-dvoranu. Evolucija se nastavlja i s novim filmom o Spider-Manovim neprijateljima – izašle su recenzije Morbiusa i čini nam se da ovaj put nećemo ni kročiti u kino-dvoranu.

Nismo baš puno ni vjerovali u film, ali nam je posljednjih nekoliko mjeseci nedostajalo Marvelovog sadržaja pa smo čak počeli i osjećati nekakav hype oko ovog filma o doktoru s krvnim poremećajem koji u procesu postane vampir.

Dovoljno ti je pročitati tuđe naslove o Morbiusu da znaš trebaš li iskeširati novac za ulaznicu.

“Kritičari razočarani Marvelovim filmom”

“Bespotrebno vampirsko, čudovišno klupko u stilu Jekylla i Hydea”

“Promašaj koji Matt Smith skoro uspije spasiti”

“Film Jareda Letoa isisao život iz Marvelovog živućeg vampira”

“Jared Leto u vampirskoj priči o superzlikovcu koja nije nešto ni originalna, a nije ni dobra priča”

Što drugo očekivati od scenarista koji su odgovorni za The Last Witch Hunter s Vinom Dieselom i Gods of Egypt?

Dobra stvar je što film traje jedva nešto više od 90 minuta ako ne računaš odjavnu špicu i sada već obavezne post-credit scene. Čak i ako zalutaš u kino, nećeš patiti predugo.

Film na Rotten Tomatoeus drži ocjenu od 20 posto sa 64 aktualne recenzije. Na IMDb-ju film ima ocjenu od 4.8. Scenarij je razapet, baš kao i efekti, a za post-credit scene se govori da ih je napisalo dijete.

Ovo je samo još jedan dokaz da Sony nema pojma što radi sa svojim likovima, barem dok se vodstvo Marvel Studiosa ne upetlja u priču. I tak… Jared Leto glumi u najgorem DC-jevom filmu i najgorem filmu povezanom s Marvelom.

Preskačemo.