Mix

TRESLA SE BRDA! Film s brutalnim glumcima predvođen C. Baleom zaronio na kinoblagajnama

amsterdam naslovna
amsterdam naslovna Foto: Youtube Screenshot
Zaronit ćemo u idućem paragrafu u listu imena uključenih u realizaciju Amsterdama.

Očekuješ vrhunsko ostvarenje kada imaš film koji je režirao ni više ni manje nego David O. Russell, a glumačka postava se sastoji od Christiana Balea, Margot Robbie, Johna Davida Washingtona, Roberta De Niroa, Ramija Maleka, Chrisa Rocka, Anye Taylor Joy, Mikea Myersa, Michaela Shannona, Zoe Saldane, Timothyja Olyphanta i Taylor Swift (ovo je minus?).

Radnja je smještena u tridesete godine dvadesetog stoljeća, a troje prijatelja su svjedoci ubojstva, postanu osumnjičeni te su spremni otkriti jednu od najvećih spletki u američkoj povijesti.

Produkcija je vrhunska, setovi izgledaju kvalitetno, ali problem leži tamo gdje i mnogi drugi obećavajući filmovi zapnu – u priči. Priča se vuče, a i ovo nije tip filma zbog kojeg će čitave obitelji stajati u redu.

Nije ni čudno što je film zaradio svega 10 milijuna dolara u premijernom vikendu prikazivanja – i to ne na sjevernoameričkim blagajnama kako inače ističemo već u cijelom svijetu. U SAD-u se uspio dokopati tek trećeg mjesta na ljestvici najunosnijih filmova proteklog vikenda. Sigurno nije pomogla ni ocjena od svega 33 posto na Rotten Tomatoesu. Tko kaže da ocjene nisu važne – laže.

Budžet za film je iznosio 80 milijuna, a sasvim je očito kako će Russell i ekipa teško vratiti uloženo.

Na prvom mjestu se zadržao i prošlotjedni broj jedan – horor Smile koji je u premijernom vikendu zaradio 22.6 milijuna dolara na sjevernoameričkom tržištu, a proteklog vikenda je zaradio dodatnih 17.6 milijuna dolara – što je vrhunski rezultat i malen pad za drugi vikend prikazivanja.

Na drugom mjestu se našao animirani film Lyle, Lyle, Crocodile sa zaradom od 11.5 milijuna dolara.