Mix

Twitter prodao dušu – ni više ni manje nego Elonu Musku

Kaunas
Kaunas
Twitter je prodan Elonu Musku za 44 milijarde dolara. U priopćenju za javnost je objavljeno kako je slobodan govor temelj demokracije te da je Twitter digitalni gradski trg gdje se raspravlja o temama vitalnim za budućnost čovječanstva.

Musk je u priopćenju dodao još neke romantične rečenice u kojima nam je ponekad teško povjerovati jer smo svjesni kakav je trol online. Toliki trol da se svojedobno čak upleo u raspravu je li Tesla Srbin ili Hrvat.

“Želim Twitter učiniti boljim nego što je bio dosad unošenjem novih mogućnosti, algoritmi će postati open-source kako bismo zaslužili veće povjerenje, pobijedili spam botove i autentificirali sve ljude. Twitter ima nevjerojatan potencijal, veselim se suradnji s kompanijom i zajednicom korisnika kako bih taj potencijal i ostvario.”

Još 4. travnja je Musk otkupio 9.2-postotni udio u kompaniji te je tako postao najveći dioničar. Odbio se pridružiti odboru direktora kako bi mogao imati kontrolirajući udio u kompaniji.

Musk se proglasio apsolutistom slobodnog govora, a upravo to bi mogao biti i razlog egzodusa brojnih intelektualaca s ove društvene mreže. S Muskom će svatko imati potpuno pravo na slobodan govor – što znači i dezinformacije i govor mržnje. Zabavna vremena su pred nama.