Mix

U pravom sportskom duhu otrčao maraton s cigaretom u ustima! Palio je jednu za drugom i u konačnici i uspio

čovjek nazvan Chen trći maraton s cigaretom u ustima preko pozadine od nogu trkača
čovjek nazvan Chen trći maraton s cigaretom u ustima preko pozadine od nogu trkača Foto: YouTubescreenshot/@SouthChinaMorningPost/unsplash
Da za sport treba zdravo tijelo nije nikakva tajna, no očito ima izuzetaka. Pušenje je štetno za respiratorni sustav i otežava disanje, no to nije slučaj kod ovog maratonca koji je uz neprekidnu dimnu zavjesu iza sebe, završio maraton.

Biti u mogućnosti istrčati maraton u bilo kojoj dobi hvalevrijedan je izazov, a vidjeli smo kako ga iskusni trkaći vole „začiniti“ određenim izazovom. Od trčanja obučenih u zanimljive kostime do trčanja u nepovoljnim uvjetima, maratonci smisle kako zabaviti publiku i svoj pothvat učiniti još interesantnijim.

Tako je to odlučio i jedan trkač ranije ovog mjeseca dok je trčao Xiamenski maraton u Kini, a odlučio je sve napraviti s cigaretom u ustima. Riječ je nepoznatom trkaču koji je izgradio reputaciju pušača trkača, a lokalno je poznat pod nadimkom Striček Chen.

Povrh svega, Chen nije neki mladić u punom naponu snage, već je riječ 52ogodišnjaku koji je utrku završio s impresivnim vremenom od tri sata i 33 minute. Na njegovu nesreću, prekršio je pravila utrke protiv pušenja na stazi i bio je diskvalificiran.

Slike Chena brzo su postale viralne na kineskoj društvenoj platformi Weibo, a mnogi su primijetili kako ovo nije prvi put da to radi. Prethodnih godina, Chen je istrčao maratone pušeći cijelim putem.

Kineski atletski savez prošle je godine implementirao nekoliko pravila koja zabranjuju određeno ponašanje. Osim pušenja, trkače upozoravaju na obavljanje nužde i gaženje cvjetnjaka ili zelenih površina.