Kreativno

Uložili u napušteni stadion i pretvorili ga u stambenu zgradu! Pogledajte kako izgleda živjeti u areni

Stanovi u kompleksu Stadium Lofts i građevinski radnici
Stanovi u kompleksu Stadium Lofts i građevinski radnici Foto: KenjiCapital/Platforma X
Jedna od najzanimljivijih prenamjena na svijetu

Stambeni kompleks u Indianapolisu, u Indiani, postao je popularan kada je tvrtka za nekretnine i investicije podijelila objavu na X-u (Twitteru) u kojoj ga je nazvala "jednom od jedinstvenih stambenih konverzija".


Taj stambeni kompleks nazvan je Stadium Lofts, a bivši bejzbolski stadion grupa Core Redevelopment, razvojna grupa iz SAD, preuredila je u 138 stanova. Imanje je u vlasništvu Michaela Coxa, Johna Watsona i dva njegova sina. "U početku su ljudi mislili da smo ludi što želimo napušteni bejzbolski stadion pretvoriti u stanove", rekao je Cox, direktor tvrtke Core Redevelopment, prenosi nam CNBC.

Stadion Bush bio je dom bejzbolske momčadi Indianapolis Indiansa od 1931. do 1996. Nakon toga je nekoliko godina korišten kao zemljana staza i na kraju kao mjesto za skladištenje automobila prije nego što je napušten.

 

Jedan od vlasnika, Watson, bio je dio komisije koja odlučivala kako spasiti Stadion Bush, a neke od ideja bile su srušiti ga kompletno, preurediti ga u stanove ili obnoviti ga kako bi se tamo ponovno igrao nogomet i bejzbol. Nakon 9 mjeseci nije bilo nikakvih pomaka, a stadionu je prijetilo rušenje.

Srećom, 2011. Cox, Watson i njegova dva sina preuzeli su vlasništvo nad stadionom, prema dokumentima koje je pregledao CNBC, a Grad Indianapolis prenio je posjed na Indiana Landmarks za 10 dolara, a neprofitna organizacija za očuvanje povijesti predala ga je partnerima za 1 dolar.

Obnova stadiona započela je u kolovozu 2011. i završena je za nešto manje od dvije godine. Do otvaranja u srpnju 2013. svih 138 stanova bilo je u najmu.

Kao dio dogovora s gradom Indianapolisom, kako bi uopće dobili stadion, Core Redevelopment je dobio nalog za izgradnju dodatna 144 stana izvan stadiona u četiri susjedne zgrade, koje su nazvali Stadium Flats.

Dodatak Stadium Flats dovršen je otprilike godinu dana nakon otvaranja Stadium Lofts i koštao je oko 13 milijuna dolara. Do otvaranja Stadium Flatsa u srpnju 2014. svi su stanovi bili iznajmljeni. Sastoji se od 90 jednosobnih stanova, 48 jednosobnih stanova, te 6 jednosobnih stanova s dnevnim boravkom. Najamnine se kreću od 1067 do 1470 dolara.

Krasno je vidjeti spašeni i prenamijenjeni stadion, a obožavateljima bejzbola i lokalnog kluba sigurno je prava poslastica buditi se s pogledom na stadion.
Kako bi se očuvao duh sporta, neki su dijelovi, primjerice semafor za rezultat, očuvani kao bi uvijek podsjetili ljude o kakvoj je areni riječ.