Mix

Umirovljuje se jedno od najvećih pop imena današnjice

The Weeknd
The Weeknd Foto: Shutterstock
Prije nego što vam je njegova glazba izašla na uši i postala netrpeljiva, vjerojatno vam je u glavi zapeo barem jedan od mnogih hitova koji uključuju: Blinding Lights, Starboy, Can’t Feel My Face, Earned It, The Hills, Often, itd.

Prepoznatljivi glas iza pop bopova koji su unijeli nešto svježine na mainstream radijske stanice pripada Abelu Tesfayeu poznatijem pod umjetničkim imenom “The Weeknd”.

Naime, u svom nedavnom intervjuu za W Magazine, Tesfaye je izjavio kako se pokušava riješiti svog umjetničkog imena – koje je zapravo dosta efektno i koje mu je u određenoj mjeri vjerojatno i pomoglo u rapidnom stjecanju uspjeha.

Za magazin je rekao kako trenutno prolazi kroz katarzu te da su u pitanju mjesto i vrijeme kada će zatvoriti Weekndovo poglavlje. Iako planira umiroviti proslavljeno ime, još se ne namjerava oprostiti sa svojim pozivom.

“I dalje ću stvarati glazbu, možda kao Abel, možda kao The Weeknd. Ali još uvijek želim ‘ubiti’ Weeknda. I hoću. Na kraju. Definitivno pokušavam skinuti tu kožu i ponovno se roditi”, rekao je pjevač tijekom intervjua.

Nije navodio pojedinosti oko te uranjene i iznenadne mirovine, ali otkrio je kako bi njegov nadolazeći album mogao biti posljednji na kojemu će se naći ime “Weeknd”.

Zašto? “Kao Weeknd rekao sam sve što mogu reći”, pojasnio je Tesfaye.

To također nije prvi put da se glazbenik javno poigravao idejom promjene umjetničkog imena, prenosi Entertainment Weekly. Prošle godine, dok je čavrljao s obožavateljima na twitteru prije objavljivanja svog glazbenog spota “Out of Time”, tweetao je kako razmišlja o promjeni imena u ABEL – možda i zakonskoj, referirajući se na Kanyeov “YE”.