Mix

Uredni dizajner živi usred velegrada — u kontejneru za smeće!

Three
Three
Znate one boomere koji su kupili stanove za šaku kikirikija i koru od banane pa vam danas pametuju kako biste i vi trebali uložiti u nekretnine? Iako danas ni oni ne bi mogli priuštiti ni spremište za metle u predgrađu bilo kojeg europskog grada? Jedan mladić je odlučio stati na kraj nevjerojatnim cijenama nekretnina. S kontejnerom za smeće. Na Diggu smo nabasali na ovog lika!

Harrison Marshall je 28-godišnjak koji živi u kontejneru usred Londona. Pretvorio je kontejner u kućicu. On je dizajner arhitekture koji je odlučio živjeti u kontejneru. Potrošio je oko 5 tisuća dolara kako bi ga prilagodio svojim potrebama, a to je i dalje jeftinije od bilo koje nekretnine u njegovoj blizini.

„Skip” je britanska riječ za kontejner za smeće, a Marshall je svoj „skip” proširio u visiu te ga pretvorio u dom. Na taj način je uputio kritiku prema cijeni nekretnina u Britaniji. Živi tamo za šezdesetak funti mjesečno.

Ako vas plaši ideja života u kontejneru, morate pogledati kako je uredio unutrašnjost.

Ako su vam se nad glavom pojavili upitnici, evo i nekoliko odgovora da vas umirimo.

Projekt je zapravo umjetnički projekt nastao kao odgovor na rastuću cijenu stanovanja. Marshall tamo stvarno stanuje. U svom „domu” nema toalet već je prijenosni toalet postavljen na zemljištu na kojem je smješten i kontejner.

A gdje se tušira? Na poslu ili u teretani.

Više o ovom čudnom domu pogledajte u CNBC-jevom videu ispod.