Mix

Urnebesni video! Rijetke snimke pokazuju astronaute kako se bore hodati po Mjesecu

Astronaut na Mjesecu gleda u kameru
Astronaut na Mjesecu gleda u kameru Foto: YouTubescreenshot/@Cosmosapiens
Rijetke snimke pokazuju astronaute kako dok se bore hodati po Mjesecu

Poznata uzrečica „jedan mali korak za čovjeka“ možda nije toliko točna. Izgleda kako to uključuje puno usporenog padanja astronauta koji su uključeni u misiju.

Kad su misije Apollo iskrcale svoje putnike, poput Neila Armstronga i Buzza Aldrina na Apollu 11 i Harrisona H. Schmitta na Apollu 17, na Mjesec svi su sa strahopoštovanjem gledali nevjerojatnu snimku kako hodaju po površini Mjeseca. Čini se da hodanje po Mjesecu nije lagano kao hodanje bilo gdje drugdje.Pogledajte na što mislimo u videu ispod:


Iako ćete možda vidjeti vijesti o misijama Apollo popraćene fotografijama koje prikazuju astronaute kako stoje uz američku zastavu, no nećete vidjeti scene iza kamere, kako skakuću, pokušavajuju se uhvatiti za stijenu, bore se s nedostatkom gravitacije i teškim astronautskom odijelom.

Ovi isječci bih se trebali prikazivati kao blooperi, nakon misije slijetanja na Mjesec, zbog toga koliko su smiješni. Snimku možemo pogledati zahvaljujući poduzetniku Sahilu Bloomu koji ju je ponovno objavio na X (Twitter) uz natpis „Ne mogu vjerovati da u svom, 31 godinu dugom, životu nisam ovo vidio. Apsolutno urnebesno. Student koji tetura kući iz bara može se povezati“

Iako padanje nije baš sjajno, činjenica da nema gravitacije znači da nećete snažno udarati o tlo. Budući da je gravitacija na Mjesecu slabija nego na Zemlji, to rezultira sporim prevrtanjem astronauta i poskakivanjem po površini.