Mix

Usprkos Oscarima, više od 8 milijuna gledatelja pogledalo finale serije „The Last of Us”

HBO Last of Us
HBO Last of Us Foto: HBO
Ellie i Joel su na svom putovanju proživjeli puno toga — od početnog nepovjerenja, preko clickera, kanibala, bolnih sjećanja pa sve do gubljenja najmilijih. Na tom putu je iskrsnula još jedna prepreka. Dodjela Oscara. Nije im smetalo, preskočili su ju kao plitak potok pa je finale prve sezone privuklo dosad najveći broj gledatelja, čak 8,1 milijun.

Prije nekoliko tjedana je američka publika, ali i svjetska, mogla gledati Super Bowl u nedjeljnom terminu u kojem ide i „The Last Of Us”. HBO je donio dobru odluku pa su tadašnju epizodu odlučili prikazati dva dana ranije. Pitali smo se hoće li slična situacija biti i s finalom prve sezone. Ipak se termin sudara s emitiranjem Oscara! HBO je vjerovao u svoj proizvod s razlogom pa je epizoda ipak emitirana u uobičajenom terminu.

Oscari su se emitirali na ABC-ju pa se ABC nadao da će nadmašiti „Last of Us”. To se i dogodilo, ali i dalje ostaje činjenica da je više od osam milijuna gledatelja odlučilo gledati The Last of Us.

Još od 2010. godine, premijera „The Last of Us” je bila druga najgledanija premijera na HBO-u s 4,7 milijuna gledatelja, a o kvaliteti serije govori značajno povećanje gledateljstva do emitiranja finala sezone.

Ove brojke se odnose na prvi dan emitiranja epizoda, prosjek gledatelja po sezoni bez obzira na vrijeme gledanja iznosi oko 30 milijuna što su brojke kojima se HBO može ponositi.

Čekamo drugu!