Mix

Važno za budućnost čovječanstva: Oreo čuva keksiće u zgradi koja će preživjeti smak svijeta

Oreov sef za smak svijeta
Oreov sef za smak svijeta Foto: YouTube screenshot
Posljednjih godina, sve više ljudi izražava zabrinutost zbog mogućnosti globalne katastrofe koja bi mogla zbrisati čovječanstvo s lica Zemlje. Zbog toga je nastala ideja o izgradnji trezora za smak svijeta koji bi čuvao sve esencijalno kako bi se osigurao opstanak ljudske vrste u slučaju katastrofe. No, jedan takav trezor, nedavno otkriven u Švedskoj, skriva i nešto neobično – kekse Oreo. Znamo za meal preppere, znamo za doomsday preppere, ali ovo je najbolje od oba svijeta!

Trezor za smak svijeta u Švedskoj jedan je od najvećih na svijetu, a u njemu se nalaze uzorci sjemenki biljaka iz cijelog svijeta. Konstruiran je kako bi se biljke mogle sačuvati u slučaju globalne katastrofe, poput nuklearnog rata ili prirodne katastrofe koja bi mogla uništiti mnoge vrste biljaka. No, kako su nedavno otkrili mediji, ovaj trezor čuva i neke Oreove kekse.

Keksi su pakirani u vakuumske pakete kako bi se zaštitili od vlage i štetočina, a stručnjaci tvrde da bi mogli trajati desetljećima. Iako ovo možda izgleda kao neozbiljna stvar u sefu koji bi trebao služiti kao osigurač za opstanak ljudske vrste, postoji objašnjenje.

Naime, švedski trezor za smak svijeta služi ne samo kao sef za sjemenke, već i kao testni laboratorij za nove tehnologije očuvanja hrane. Oreovi keksi, kao i neke druge prehrambene namirnice, poslužit će kao pokusni materijal za testiranje različitih metoda očuvanja hrane koje bi mogle biti korisne u slučaju globalne katastrofe.

Iako keksići Oreo možda ne izgledaju kao nešto što bi trebalo biti pohranjeno u ovakvom trezoru, njihovo postojanje u trezoru nas podsjeća kako su i najmanje stvari važne za očuvanje ljudske vrste. Jedino pitanje koje se samo nameće je, ako preživimo smak svijeta, odemo u Švedsku do trezora, gdje ćemo naći ključ? Ili kombinaciju za otvaranje?