Mix

Velika stvar: Reebok surađivao sa sneaker shopom s naših prostora na posebnom modelu tenisica

naslovna reebok buzz suradnja
naslovna reebok buzz suradnja Buzz Sneaker Station
\\folder\galerija Galerija naslovna reebok buzz suradnja naslovna reebok buzz suradnja Foto: Buzz Sneaker Station Reebok x Buzz 5 Reebok x Buzz 5 Foto: Folder.hr Reebok x Buzz 8 Reebok x Buzz 8 Foto: Folder.hr +5 Reebok x Buzz 1 Galerija
Reebok i Buzz Sneaker Station su surađivali na prekrasnom modelu tenisica, ali prije toga…

Tenisice su postale ozbiljan posao, čak i oblik ulaganja. Baš kao i dionice – ne možeš uvijek biti siguran koje će dobiti na vrijednosti. Tenisice se proizvode u određenom broju primjeraka, kad se rasprodaju – cijena im skače u nebo. Možeš ih kupiti kod preprodavača za znatno veću cijenu. Kako je počeo cijeli ovaj boom? Ponajviše za to možemo okriviti suradnje između brandova ili sneakershopova. Samo za primjer: nađu se Ronnie Fieg (KITH) i Asics, izaberu materijale, boje i redizajniraju određeni model, naprave limitiran broj primjeraka, sve se rasproda, a glad i žeđ javnosti još nisu zadovoljeni. Upravo zbog takvih manjih boutique suradnji su i veliki modni brandovi kao što su Versace, Louis Vuitton i Comme des Garcons ušli u svijet streetweara jer su shvatili koliko moći (i novca) leži u ekskluzivnosti i, još važnije – ograničenoj dostupnosti, da ne kažemo “oskudici” (umjetni scarcity je način na koji si proizvođači dižu vrijednost robe).

Suradnja između Diora i Jordan branda je rezultirala ovim modelom – čija je cijena na preprodavačkom tržištu minimalno 7 tisuća dolara.

Suradnje su napokon stigle i u naše krajeve. Ono što je bilo rezervirano za najveće svjetske shopove kao što su size, Overkill, bodega, patta, atmos – sada je napokon stiglo u regiju. Prva suradnja proizvođača tenisica s nekim shopom u regiji je ovaj divan posao Reeboka i Buzz Sneaker Stationa. Možda neće izazvati ekstremnu pažnju javnosti jer nema Nikeovog swoosha ili logotipa skočnog Jordana, ali ljudi koji uistinu vole tenisice shvaćaju koliko je ovo važno i ponekad teško ostvarivo.

Buzz Sneaker Station i Reebok su surađivali na Classic Leather modelu, tenisicama za trčanje s početka osamdesetih koje su odavno nadrasle svoju primarnu namjenu. Izabran je suptilan pristup jer CL Leather modeli su upravo takvi – jednostavni.

View this post on Instagram

A post shared by Iva G (@unicorndomination6)

Uz vezice je izvezen “SNKR STATE OF MIND” s prepoznatljivom Reebokovom Union Jack zastavom, čitavo gornjište je napravljeno od kombinacije mesha, glatke kože i brušene kože. Gornjište je potpuno crno uz bijeli midsole. Detalj koji oduševljava je prozirno dno ispod kojeg se vidi jedinstven crtež čiji motiv se nalazi i na ulošku. Udobne? Već skoro 40 godina.

Želiš ih vidjeti iz svih kutova? Provjeri galeriju.

Izvor fotografija: buzzsneakers.com

Nekoć, još dok je Kendrick Lamar surađivao s Reebokom, dao je i svoj spin na Classic Leather gdje je kroz model provukao priču o jedinstvu mladeži u Los Angelesu i pomirenju bandi Bloodsa i Cripsa. CL Leather je model koji će zauvijek zadržati svoju važnost, iz mode ne može izaći upravo zbog svoje jednostavnosti i bezvremenskog dizajna, a Reebok je odlučio eksperimentirati sa siluetom u nekim svojim novim izdanjima kao što su CL Legacy.

Mi, ljubitelji tenisica i državljani SNKR State of Minda se nadamo i novim suradnjama na području Balkana. Buzz je bacio rukavicu ostalim shopovima s područja bivše Jugoslavije, a od njihove bitke ćemo svi profitirati.