Mix

Velike crvene čizme osvojile Internet, a sada dobile i sestru. Ovakve crocsice još niste vidjeli

mschf crocs
mschf crocs Foto: Youtube Screenshot
Samo nekoliko mjeseci nakon što je MSCHF-ov Big Red Boot osvojio, što virtualni što stvarni, svijet svoj vraća se na scenu. Ovoga puta MSCHF je u pomoć pozvao tvrtku Crocs kako bi zajedno stvorio Big Boot o kojem će stvarno svi pričati.

View this post on Instagram

A post shared by Crocs Shoes (@crocs)

Da, MSCHF i Crocs su napravili zajednički model čizama. Je li to Big Yellow Boot? Suradnju MSCHF x Crocsa otkrio je Tommy Cash na modnoj reviji Ricka Owensa za proljeće/ljeto 2024. na Pariškom tjednu mode za muškarce. Kao što možete vidjeti, izgleda točno onako kako zvuči. Ovo Frankensteinovo čudovište od čizme sastoji se od istog oblika kao i Big Red Boot, ali „krase“ ih rupičasti detalji kakve znamo sa sada već legendarnih Crocsica. Tu je i traka na peti koja inače klompe ubacuje u tzv. „sportski način“, no u ovom slučaju samo je ukras.

MSCHF x Crocs čizme su dovoljno upadljive samim dizajnom, ali to kreatorima nije bilo dovoljno pa su ih obojili u zasljepljujuće žutu. U slučaju da ih ne uočite. MSCHF x Crocs Boot proizvela je marka MSCHF, a ne Crocs, koristeći istu specijaliziranu tvornicu koja je bila sposobna proizvesti debeli jednodijelni gumeni okvir za Big Red Boot.

MSCHF-ova Big Red Boot eksplodirala je u veljači 2023., nadahnjujući memeove, ismijavanje, jeftine kopije, a čizme su nosile hrpetine slavnih osoba. To nismo očekivali. Big Red Boot pokazala se dovoljno popularnom da je MSCHF, nakon što je prodao sve što je imao za prodati, ponovo u prodaju stavio zalihu čizama početkom lipnja, možda i kao suptilni uvod u veliko otkriće MSCHF x Crocs Boot na Tjednu mode.

Datum izlaska, cijena i bilo kakve službenih pojedinosti o suradnji MSCHF-a i Crocsa nisu objavljeni ali očekujte da uskoro stižu i ti detalji. Uskoro na svim influencericama blizu vas.