Mix

Vikend kino report: Guardians of the Galaxy Vol. 3 skinuli najunosniji film godine s trona

Guardians of the galaxy 3 naslovna
Guardians of the galaxy 3 naslovna Foto: Youtube Screenshot
Novi film Jamesa Gunna je nakon prvog vikenda prikazivanja zaradio 114 milijuna dolara na američkom tržištu. Prvi dio je zaradio 94.2 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja sada već davne 2014. godine, što nije bilo čudno s obzirom na tada poprilično nepoznate junake. Drugi dio je zaradio 146.2 milijuna dolara u prvom vikendu što ga čini najunosnijim filmom — ako je suditi samo po premijernom vikendu.

I na međunarodnom tržištu su Čuvari zasjeli na vrh — 168.1 milijun dolara od čega je 28.1 milijuna dolara došlo iz Kine.

Super Mario Bros. Movie je pristojno zarađivao u posljednjih pet tjedana, ali je došlo vrijeme da se makne s vrha jer Marvel je Marvel, a nijedan film u kinima ne ostaje na vrhu dugo. Mario je u ovom trenutku najunosniji film godine s ukupnom zaradom od 1.16 milijardi dolara globalno. Ostaje nam vidjeti hoće li ga Čuvari galaksije i tu sustići. Voljeli bismo da je tako jer je treći dio njihovih avantura jedan od rijetkih Marvelovih filmova u posljednjih nekoliko godina koji nas nije razočarao.

Na trećem mjestu zarade na američkim blagajnama se našao novi nastavak Evil Deada nazvan Evil Dead Rise sa vikend-zaradom od 5.7 milijuna dolara, a na četvrtom mjestu je Are You There God? It’s Me, Margaret. sa zaradom od 3.4 milijuna dolara.

Našu recenziju Čuvara galaksije možete pročitati OVDJE. I vjerujte nam na riječ, stvarno se isplati pogledati ga.