Mix

VIKEND KINO REPORT Koji filmovi su iskoristili posljednji vikend prije nego The Batman ujaše u kina?

the batman trailer
the batman trailer Foto: Folder.hr
Vikend je iza nas, a to znači da je došlo vrijeme za još jedan vikend kino report u kojem pratimo koji filmovi su ostvarili dobru zaradu na američkim kino blagajnama. Zašto američkim? Jer su to najpouzdaniji podaci, globalne segmentirane podatke nemamo kako bismo pričali o najgledanijim filmovima u regiji.

Ovog tjedna u kina dolazi The Batman, a posljednju priliku za dobrom zaradom su iskoristili Uncharted i Dog koji su ponovili svoje plasmane od tjedna ranije.

Uncharted je zadržao prvo mjesto sa zaradom od 23.3 milijuna dolara. Ne zahvaljujući kvaliteti filma već uključenim glumačkim imenima i nedostatku alternativa. Zasad je Uncharted najunosniji film godine na američkom tržištu, a priča je malo posebnija jer je Tom Holland potpuno zavladao prijelazom iz 2021. godine u 2022. Odlična Sonyjeva odluka da se klade na simpatičnog Britanca. No Way Home se još uvijek dobro drži, tako da je Holland svakako dobro obavio svoj posao.

Na drugom mjestu se nalazi Dog, komedija/drama o psu koji je služio u vojsci, a Channing Tatum ga treba dopremiti na pogreb vojnika koji se brinuo o psu. Film je zaradio 10.8 milijuna dolara, što je uspjeh za film manjeg budžeta.

Na trećem mjestu se smjestio Spider-Man: No Way Home koji odbija odustati – 5.8 milijuna dolara zarade u tko zna već kojem vikendu prikazivanja.

Na četvrtom mjestu se parkirao Death on the Nile, novi pokušaj Kennetha Branagha u oživljavanju detektiva Herculesa Poirota, ali ni kritika ni publika nisu pretjerano naklonjeni filmu, a svijet se sve više odljubljuje od Gal Gadot zahvaljujući njenim izvedbama u posljednjih nekoliko filmova.

Na petom mjestu s novih 3.2 milijuna dolara možemo pronaći Jackass Forever. Johnny Knoxville, Steve-O i ekipa su odlučili podnijeti još boli kako bi nas zabavili i sjetili nas na MTV dok je još bio gledljiv.

Ovog tjedna stiže The Batman, kao što smo već spomenuli, očekujemo demoliranje kino-blagajni. Film mora (i hoće) zasjesti na prvo mjesto.

U američkim kinima će se pojaviti i restaurirana verzija Kuma kojom se slavi 50 godina filma, a mi bismo tu verziju itekako htjeli pogledati u našim kinima, ali se ne nadamo previše.