Mix

Vikend kino report: Spider-Man prestigao Flasha i sjeo na vrh box officea

flash trailer naslvona
flash trailer naslvona Foto: Youtube Screenshot
Dugo se nije dogodilo da je film koji je tjednima ranije doživio premijeru ponovno prestigao novija ostvarenja i završio na tronu box officea. Poklopilo se nekoliko situacija, ali najvažnija je ta da je Spider-Man: Across the Spider-Verse stvarno dobar film.

Spidey se vratio na prvo mjesto zarade na američkim kino blagajnama, a u njegovom povratku je veliku ulogu igrao i The Flash koji je brutalno usporio proteklog vikenda i završio tek na trećem mjestu. Prodaja ulaznica za DC-jevu uzdanicu je pala za čak 72 posto u odnosu na prošli vikend, piše IGN.
Across the Spider-Verse je zaradio novih 19.3 milijuna dolara na američkom tržištu, što je bilo dovoljno za vrh ove ljestvice kojom se bavimo (gotovo) svakog ponedjeljka. Na drugom mjestu se našao Pixarov animirani film Elemental sa zaradom od 18.46 milijuna dolara. Zanimljivo je da je Elemental premijerno prikazan u istom tjednu kada i The Flash, ali ima znatno manji pad od Flasha.

Na trećem mjestu je dupli Ezra Miller u suradnji s Batmanima i Supergirl sa zaradom od 15.26 milijuna dolara. Ovaj pad od 72 posto u odnosu na prvi vikend prikazivanja je veći i od najvećeg Marvelovog pada svih vremena (69 posto za Quantumaniju), a manji pad su imali čak i Black Adam (59 posto) i Shazam: Fury of the Gods (69 posto). Tužno iako je The Flash bolji film od oba.

Bolno za DC i jasan pokazatelj da je pravo vrijeme za dugo najavljivani reset čitavog svemira kojeg će predvoditi James Gunn.