Hawk Tuah

Viralni meme iskoristila za zaradu! Ovako je djevojka iza ''Hawk Tuah'' unovčila svoju slavu

Hailey Welch djevojka iza ''Hawk Tuah'' u poznatom videu
Hailey Welch djevojka iza ''Hawk Tuah'' u poznatom videu Foto: hailey_welch93/Instagram
Unovčila je popularnu izjavu

Svijetu nije potrebno dugo da nečiju izjavu pretvore u meme, a društvene mreže su idealan alat za stvaranje svjetski poznatih trendova.

Tako je bilo u situaciji djevojke koja je, u sada već ekstremno popularnom videu, odgovorila na pitanje ''Koji potez u spavaćoj sobi uvijek izludi muškarca?'', a njezin je urnebesan odgovor započeo niz memeova.

Njezin ju je odgovor pretvorio u jednu od najpopularnijih osoba na svijetu, a gotovo ne možete izbjeći varijacije njezine izjave. Mnogi su se zainteresirali i htjeli saznati tko je ona zapravo, a svoju je popularnost iskoristila za zaradu.


Pravi poduzetnik zna prepoznati priliku, a protagonistica videa Hailey Welch učinila je upravo to. Svoju je poznatu izjavu brendirala i kroz suradnju s obiteljskom tvrtkom Fathead Threads koju vodi Jason Poteete, počela prodavati kape s poznatom izjavom.

Fathead Threads ekskluzivno prodaje kape s natpisom ''Hawk Tuah ’24'', koje su dostupne po cijeni od 30-ak dolara, a potpisane verzije dostupne su za 50 dolara.
Poteete je također procijenio da je trgovina do sada prodala nešto više od dvije tisuće kapa, zaradivši procijenjenih 65 tisuća dolara.

Hailey Welch na Instagramu sada broji preko 85 tisuća pratitelja, a ta će brojka sigurno još rasti.


Zanimljivo koliko je malo potrebno da vas društvene mrežu gurnu u prvi plan, a iskoristite li pametno tu priliku, vaših 5 minuta slave može vam zauvijek promijeniti život.
Koliko će trajati hype oko ovog memea, ne možemo znati, ali lijepo vidjeti kako se Internet kroz smijeh udružio oko ovog viralnog trenutka.