Mix

Više ne trebaš pažljivo pratiti na video pozivima — zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

kamera nvidia
kamera nvidia Foto: Twitter Screenshot
Videopozivi zahtijevaju puno više pažnje nego obični pozivi ili mailovi, ali su potpuno zavladali u poslovnom svijetu nakon što je pandemija zavladala svijetom i zakucala nas u kuće koje su nam odjednom postali i uredi i teretane i sve ikad. Zoom je od malene aplikacije postao gigantska korporacija, ime koje je u svega nekoliko mjeseci prešišalo Skype, a i Google Meet se isprsio te izmijenio i olakšao korištenje svoje usluge za videopozive. Iako se ponekad čini lakše, većina videosastanaka je beskorisna. I bez problema je mogla biti pretvorena u jedan kratki mail. Ajd ti to reci na videosastanku!

Morate biti prisutni na videopozivu, morate izgledati kao da vam nije dosadno i ne smijete izgledati kao da radite išta drugo. Sada je umjetna inteligencija omogućila upravo suprotno. Možete gledati gdje god želite, a Maxine od NVIDIA-je će se pobrinuti da izgledate kao da čitavo vrijeme pogledom pratite što se događa na sastanku. Ukratko, ovo je AI ekvivalent onoj dobroj staroj fori kada si na kapke nacrtate oči dok spavate. U kombinaciji sa zelenim plahtama za što kvalitetniju promjenu pozadine, mogli biste odrađivati beskorisne sastanke dok spavate! Nekako vjerujemo da su ta vremena daleko.

View this post on Instagram

A post shared by JustinWiebVR (@justinwiebvr)

Ova tehnologija vam omogućava da čitate tijekom poziva bez da skrećete pogled tj. bar tako izgleda osobi s druge strane.
NVIDIA-ina Maxine može prevesti vaš govor na neki drugi jezik te vam sinkronizirati pokrete usana s izgovorenim. Moguće je fiksiranje očiju s kamerom tijekom poziva — što nam je teško čak i kada stvarno obraćamo poziv. Nekako uvijek završimo gledajući vlastitu facu jer ju ne vidimo često u svijetu pa nas malo opere ego i ne možemo si pomoći.