Mix

Vjenčanje iz snova: Romantična avantura u svemiru

Vjenčanje u svemiru
Vjenčanje u svemiru Foto: Twitter screenshot
Vjenčanja su uvijek posebni trenuci u životu parova. Ona obilježavaju njihovu ljubav i predanost. No, zamislite da umjesto klasične ceremonije na Zemlji izaberete vjenčanje u svemiru, okruženi zvijezdama, planetima i beskrajnim prostranstvima. To je upravo ono što nudi Space Perspective.

Prema jednom od osnivača tvrtke, Space Perspective već sada na listi čekanja ima gomilu parova koji su spremi reći sudbonosno „da” u svemiru.

Space Perspective je osnovan sa željom da omogući ljudima da dožive svemir na potpuno nov način, bez potrebe za astronautskom obukom ili tehničkim znanjem. Njihova inovativna tehnologija omogućuje putovanje u svemir u velikom balonu ispunjenom helijem koji nosi kapsulu putnika. Što znači da ovakvim načinom putovanja ne zagađujete okoliš.

Posebna kapsula je temeljena na NASA-inoj tehnologiji, prikladna je upravo za vjenčanja, zove se Neptune i kružnog je oblika. Sa Zemlje se odvaja polako tako da ne morate brinuti da će vam hrana skliznuti s tanjura.

Neptune može primiti do osam putnika i dva člana posade. Kapsula je opremljena velikim prozorima koji omogućavaju neometani pogled na zvijezde, planete i Zemlju iznad horizonta.

Stoga vjenčanje ne može biti naročito brojno, ali uz pogled iz svemira sigurno je da može biti posebno, u pravom smislu te riječi.

E i da, samo mala sitnica za kraj. Cijene startaju od 125 tisuća dolara po sjedalu.