Mix

Voliš Tarantina? Ovo je njegovih 40 omiljenih filmova, lista koju zaslužuješ pogledati cijelu

Tarantino omiljeni filmovi
Tarantino omiljeni filmovi Foto: Youtube Screenshot
Tarantino je jedan izrazito specifičan lik. Znaš ga kao redatelja i scenarista brojnih vrhunskih, dosjetljivih i nasilnih filmova. Znaš ga kao ljubitelja vrhunskih filmova i stopala. Ljubav prema filmu i njegovo ogromno znanje je čak i vidljivo u njegovim vlastitim filmovima – često je optužen kako krade ideje od svojih prethodnika jer su neke scene praktički preslika kadrova iz filmske povijesti. On odaje počast, a Indiewire je u jednom članku skupio 40 filmova koje Tarantino obožava. Skupili su njegove izjave tijekom godina i složili ovu divotu od članka.

Posljednji od filmova za kojima Tarantino slini je svakako Top Gun: Maverick.

Tarantino se rijetko izražava o suvremenim filmovima, ali nije mogao izdržati i morao je pohvaliti novi Top Gun. Tarantina i Josepha Kosinskog, redatelja novog Top Guna, povezuje redatelj prvog Top Guna – Tony Scott. Tarantino i Scott su zajedno radili na True Romanceu, a Tarantino je primijetio koliko ljubavi prema originalnom Top Gunu stoji u Mavericku.

“J**eno obožavam Top Gun: Maverick. Mislim da je fantastičan. Vidio sam ga u kinima. Top Gun i Spielbergov West Side Story pružaju nevjerojatno kino-iskustvo, mislio sam da neću vidjeti takvo nešto u kinima. Fantastično.”

Na ovom popisu su brojni klasični filmovi kao što su ‘Rio Bravo’ s Johnom Wayneom, ‘Dobar, Loš, Zao’ i ‘Apokalipsa Danas’, ali i ‘Blow Out’ zaboravljeni triler Briana De Palme s Johnom Travoltom u glavnoj ulozi zbog kojeg je Tarantino i odlučio da će za Pulp Fiction uzeti Džontru.

Pogledajte cijelu listu na Indiewireu i podebljajte si vjerojatno već podeblju listu filmova koje tek morate pogledati. Ne brinite, mi smo isti.