Mix

Wonka i Timothée Chalamet najgledaniji ovog vikenda! Pogledajte koji su filmovi najpopularniji na kino blagajnama

glumac timothee chalamet u ulozi wonke kakko drži šešir i gleda u kameru
glumac timothee chalamet u ulozi wonke kakko drži šešir i gleda u kameru Foto: YouTubescreenshot/@WarnerBrosPictures
Iako su brojni obožavatelji bili skeptični kako će se Timothée Chalamet uklopiti u fantastični mjuzikl, on očito oduševljava publiku diljem svijeta. S debijem od 39 milijuna dolara u SAD-u, film redatelja Paula Kinga, poznatog po filmu Paddington 2, ostvario je globalni rezultat od 151,4 milijuna dolara.

To je obećavajući početak, pogotovo za filmski žanr mjuzikla. U posljednjih nekoliko godina, taj žanr je primjetno imao poteškoća na blagajnama, što je potaknulo marketinški pristup filma da prikrije pjesmu i ples u trailerima. Prednastavak nudi uvid u porijeklo Willyja Wonke, čarobnjaka za slatkiše iz klasičnog romana Roalda Dahla, „Charlie i tvornica čokolade“.

Wonka ističe glazbene sposobnosti mlade R&B zvijezde Timothéeja Chalameta, u avanturi koja uključuje mužnju žirafa, Oompa Loompas, a publiku vodi u svijet čiste mašte svojim čokoladnim kreacijama. U filmu se pojavljuju i glumci Hugh Grant, Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key i Calah Lane.

Na drugom se mjestu nalaze „Igre gladi: Balada o pjevicama i zmijama“ koje su svojem impresivnom rezultatu pridodale 5,8 milijuna dolara, što film stavlja pred internacionalnu zaradu od 300,5 milijuna dolara. Još jedna priča o porijeklu revitalizira žanr YA distopije prikazujući priču o Coriolanusu Snowu, koji će jednog dana nadzirati Katniss Everdeen u areni. Film predvođen Rachel Zegler ima i glazbenu komponentu s narodnim melodijama koje nagovještavaju buntovništvo.

U međuvremenu, poznati filmaš Hayao Miyazaki se vratio na blagajnu nakon povlačenja 2013. Miyazakijev najnoviji film, “Dječak i čaplja”, uživao je u uspješnom drugom vikendu u SAD-u, zaradivši 5,1 milijun dolara na ekranima diljem zemlje. To dovodi njegovu zaradu u SAD-u na 23,1 milijuna dolara, dok je globalna zarada sada 126,5 milijuna dolara.