Mix

Za dobre vijesti uvijek ima mjesta – četvrta sezona Cobre Kai završila sa snimanjem

Cobra Kai 4
Cobra Kai 4 Foto: Youtube Screenshot
Kao klinci smo uz Van Dammea, Jackie Chana i Brucea Leeja u svom srcu našli mjesta za filmsku franšizu Karate Kid o životnom putu mladog Daniela koji u formativnim godinama otkriva karate i očinsku figuru u karate-majstoru gospodinu Miyagiju. Kada smo čuli da Youtube Originals radi na seriji baziranoj na radnji Karate Kida – nismo bili oduševljeni jer nam je bilo dosta… pa… neoriginalnosti. Zašto ne mogu ostaviti Karate Kida s barem nekakvim dostojanstvom? I onda smo počeli gledati i oduševili se. Ovo je najbolji nastavak nekog filmskog hita iz osamdesetih i to u bilo kojem obliku – remake, reboot, sequel, prequel, što god!

Evo trailer za prvu sezonu, ako nisi, gledaj!

Oduševili smo se kombinacijom nostalgije, slojevitosti likova i kvalitetnih fora. Imali smo dojam da smo opet klinci i da gledamo neki čudan kombo Karate Kida, Power Rangersa i na trenutke čak i Beverly Hillsa zbog školskih drama mladih likova. Pa ti reci da ovo nije dobitnička nostalgična kombinacija.

Serija je s Youtubea preselila na Netflix gdje je postala nevjerojatan hit. Prati radnju filma. Tri desetljeća kasnije Daniel LaRusso uspješno prodaje automobile, a Johnny Lawrence je potpuno potonuo i polako spas pronalazi u ponovnom otvaranju Cobra Kai dvorane. Počne podučavati susjeda klinca, a Cobra Kai se polako širi. Shvatiš da nije sve crno i bijelo bilo u Karate Kidu i čak i razumiješ teoriju Barneyja Stinsona da je zapravo Johnny Lawrence možda bio junak prvog filma.

Nedavno smo opet pogledali sve tri sezone i guglali smo kad će četvrta, ni traga ni glasa, poglavito zbog pandemije, ali smo napokon saznali što se događa.

Glumac koji je utjelovio Johnnyja Lawrencea – William Zabka, nekoć omražen, danas nam omiljeni, je na svom Twitteru objavio kako je snimanje napokon završeno nakon 3 i pol mjeseca.

Veseli nas i ova fora #sentfrommysmartphone jer se Johnny u seriji itekako pati s tehnologijom.

Martin Kove, “zločesti” Sensei iz originalnog Karate Kida, ali i serije Cobra Kai je također podijelio srećicu na Twitteru. Naravno da je dodao i neizbježno Cobra Kai Never Dies.

Očekujemo seriju krajem ove godine na Netflixu, ne možemo dočekati.