Mix

Za sve fanove McDonald'sa — stižu biljni McNuggetsi

Bangkok
Bangkok Foto: Folder.hr
Veliki broj fast food kompanija radi barem djelomičan zaokret prema vegetarijanskim opcijama. Zna svatko tko je probao novi vegetarijanski crisp burger u McDonald’su. McDonald’s je sada najavio McPlant Nuggets, zasad samo na njemačkom tržištu.

Ovi nuggetsi stižu na više od 1400 lokacija u Njemačkoj pa će ljubitelji grumenčića pohanih u ulju moći testirati i biljnu varijantu. Biljni McNuggetsi su napravljeni od proteina graška, kukuruza i pšenice, a iskreno ne zvuče nam loše niti izgledaju išta lošije od pilećih McNuggetsa.

Testiranje zainteresiranosti je već odrađeno prošlog kolovoza u Stuttgartu koji je šesti najveći grad u Njemačkoj pa sada biljni McNuggetsi idu u nacionalnu distribuciju. Nije slučajnost da ovi biljni grumenčići prvo stižu u Europu — europske zemlje su receptivnije za McDonalds’ove egzibicije bazirane na biljkama. Biljni burgeri su trajno dostupni u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Austriji i Nizozemskoj, a u Hrvatskoj su također dostupni sezonski.

Pileći McNuggetsi su lansirani 1980. godine kao odgovor na izvještaje kako je crveno meso štetno, a da zbog zasićenih masti i crvenog mesa sve više Amerikanaca pati od srčanih bolesti. Ne vjerujemo kako je pasta od piletine to znatno promijenila, radije bismo se kladili kako je problem prevelika dostupnost hrane.

Nego… Tko je gladan?