Mix

Zašto je He-Man imao divovskog tigra? Razlog je za oplakati od smijeha

he man battlecat
he man battlecat Foto: Youtube Screenshot / Canva edit
He-Man je dio opće kulture, uz njega smo odrasli, ali je moguće da nikada niste čuli za njega ako ste rođeni nakon 1995. godine.

Da, naziv glavnog lika i serije je na školskim igralištima bio inspiracija za mnoge dvosmislene fore i natpise na zidovima.

Kako je to već bivalo u 80-ima “He-Man i gospodari Svemira” su prije svog televizijskog procvata bili dostupni primarno kao igračke. S obzirom na to da je se radi o vremenu genijalnog marketinškog plana da se stvara televizijski sadržaj kako bi se dizala prodaja mercha (koji je postojao prije) – ni ova crtana serija nije bila iznimka.

Iako je serija nastala samo kako bi roditelji histerične djece trošili novce, nismo se žalili. Da, s vremenskim odmakom možemo ustvrditi da je kriminalno loša, ali nam je u tom vremenu to bio najveći hit.

Kraljević koji se pretvara u Conanovskog lika te jaše svog tigra. Tada nije moglo bolje.

Doduše, mi se jesmo već i tada pitali kakve veze ima čudno obojeni tigar sa svime, ali realno, govorimo o davnim vremenima. Zeleno-narančasti predator je još najmanje čudnjikavo stvorenje. Na našu radost smo nedavno i saznali otkud zapravo takva mačka. Umrli smo od smijeha kada smo saznali pravi razlog. Ovaj isječak dolazi iz Toys that made us, simpatične serije na Netflixu o igračkama našeg djetinjstva.

Bez puno spojlanja:

Ako smo probudili interes za ovom old school animiranom serijom, Netflix ima reboot koji moooožda još niste gledali.