Mix

Žena preživjela pet dana u divljini na vinu i slatkišima

Žena preživjela na vinu i slatkišima
Žena preživjela na vinu i slatkišima Foto: Folder.hr
Jedno uobičajeno putovanje za Australku Lilian pretvorilo se u noćnu moru, ali je ipak sve dobro završilo.

Legenda Ljiljana se zaputila na odmor u unutrašnjost Australije kada joj je auto zapeo u blatu. Nije ga uspjela pokrenuti i vratiti na cestu pa je tako jadna Lilian zapela 60 kilometara od najbližeg grada, sama u autu koji se odbija pomaknuti. Da sve bude ljepše, u tom dijelu zemlje nije bilo signala tako da nije mogla pozvati pomoć.

UNILAD prenosi, kako se njezina obitelj javila nadležnima tek dva dana kasnije kada su primijetili da im se Lilian ne javlja niti je mogu kontaktirati.

Na svu sreću Australka je u svojem autu imala bocu vina i nešto slatkiša te je na tome preživjela čak pet dana dok po nju napokon nije stigla pomoć. U izvještaju stoji da Lilian nije mogla hodati kako bi potražila pomoć. Nije mogla hodati nakon boce vina? Ekonomično.

Od Lilian bi ponešto mogao naučiti i Bear Grylls. Nekako nam je njezin meni privlačniji od kukaca, crva i vlastite mokraće na kojoj Grylls preživljava. Ili je barem tvrdio da na tom preživljava.

Njezina avantura završila je na nacionalnoj televiziji kada je pomoću helikoptera napokon locirana i spašena.

Iz ovoga slučaja možemo izvući nekoliko pouka. Prva je ona očita, u autu je uvijek bitno da imate vina jer ono može spasiti život ili vas zabaviti ako se nalazite u dosadnom društvu. Druga pouka je da vas čokoladice neće pretvoriti u lava kao što kažu na reklamama, ali su brzi izvor potrebnih kalorija što je u ponekim situacijama podjednako dobro.