Mix

Živjela je u garaži i gutala LSD, a danas broji milijune na računu i savjetuje: „Vodi se svojim međunožjem“

Rock girl
Rock girl Foto: Shutterstock
„Sjebao si u prošlosti. Sjebat ćeš opet. Svako ljudsko biće rađa se sa sposobnošću pravljenja spektakularnih grešaka.“ Ova 56-godišnjakinja ne može biti više kul nego što zaista i je. Kako kaže u svojoj knjizi „Ti si opasna faca“, družila se po opasnim američkim četvrtima, visila sa sumnjivim tipovima, uzimala je lude količine LSD-a i često uskakala u vlak kao slijepi putnik „s pljoskom džin-tonika kao jedinom opremom“, na prvom mjestu bila joj je zabava tako da o problemima i posljedicama uopće nije razmišljala.

Imala je rock bend, spavala u garaži, posuđivala je novac i htjela je pokrenuti nešto svoje jer se teško nosila s autoritetom. Jen Sincero je autorica koja bez dlake na jeziku govori o problemima u kojima smo se našli gotovo svi, barem jednom u životu.

Rock girl Rock girl Foto: Shutterstock

Mladost ludost

Nakon ludih mladih dana, Jen je digla sidro i otišla u Indiju, provela je tamo većinu vremena dok nije dobila uvid u živote običnih ljudi koji su zadovoljni i s kriškom kruha u danu. Nakon te avanture, promijenio joj se život, uložila je jadno zarađene novce u self help fantazije, u koje nije ni sama vjerovala. Zatim je ulagala i ulagala još malo u metode samopomoći koje su garantirale promjenu njezinog života na bolje.

Za sebe kaže da nije neka tradicionalna vjernica, ali da svaki čovjek treba vjerovati u „svoje međunožje“. Ne, nije ono što mislite. Jen je s ovim istaknula da svaki čovjek treba imati hrabrosti, treba imati muda, pokrenuti se i maknuti iz života ono što ga frustrira. Čini se lako, ali sigurno nije. Ne voliš svoj posao, daj otkaz, a da nemaš drugu ponudu! Teško da ćeš to učiniti jer tko bi prehranio tvoju djecu, tko bi se odrekao nekih luksuznih stvari koje ti stvaraju posebnu ugodu… Da, sve je to divno i krasno, ali i dalje se vrtiš u krug i ostaješ na istome, imaj muda napraviti promjenu i dvostruko će ti se vratiti još brutalnije, kaže Jen.

Rock girl Hrabrost Foto: Shutterstock

„Nema tu neke velike mudrosti, ako nešto dovoljno snažno želiš i odlučio si to dobiti, onda ćeš to i dobiti. Već si radio takve stvari u životu – izgubio si kile, dobio posao, prekinuo neku lošu naviku, vratio se u formu, pozvao nekoga na spoj, dao sav novac na krate u prvom redu…. (…) Sve što trebaš jest sjetiti se kako isto to možeš sa svime u svom životu“.

Nastavak opaljene priče…

I da, Jen je stisla zube i otvorila svoj online posao za pisce i izdavače. Kasnije kad joj je posao procvjetao, postala je autorica koja ljudima na najlakši, pomalo kvartovski, način objašnjava kako zaraditi dobru lovu te tako napokon živjeti život iz snova. Prvo hrvatsko izdanje njezine lude knjige „Ti si opasna faca“ koja je izašla 2021. godine, možete potražiti u svim poznatim knjižarama, ali i online OVDJE.