Mix

Zlatni dečko nogometa nastavlja karijeru u Cityju, njegova tjedna plaća je dokaz da je nogomet skup biznis

Haaland
Haaland Foto: Youtube Screenshot
Manchester City je spreman za transfer desetljeća. Erling Haaland, zlatni dečko europskog i svjetskog nogometa je već godinama dominantan u svakom natjecanju u kojem se pojavi, a Manchester City je spreman aktivirati otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru s Dortmundom – platit će 75 milijuna eura za pravo pregovaranja jer ga žele na Etihadu već ovog ljeta.

75 milijuna eura je sitniš za ovakvog nogometaša na današnjem nogometnom tržištu, ali će Manchester City morati potrošiti još jako puno na Haalandovu plaću, ali i na “novac za usluge” njegovom agentu Minu Raioli.

Priča se da će Haaland imati tjednu plaću od 500 tisuća funti čime bi postao najplaćeniji nogometaš u Premiershipu.

Guardiola je prošlog ljeta htio kupiti Harryja Kanea, ali je transfer propao. Sada su se Građani u potpunosti okrenuli “misiji Haaland”.

Real Madrid također želi Haalanda, ali ne ovog ljeta jer Kylianu Mbappeu ističe ugovor s PSG-om i Kraljevski klub želi poduzeti sve u svojoj moći da potpišu francuskog napadača. Haaland ne želi čekati iduće ljeto, spreman je ovog ljeta navući plavi dres klub iz Manchestera za koji je igrao i njegov otac Alf Inge Haaland. Ovo je valjda jedinstveni scenarij u kojem ne možemo potpuno reći da je u pitanju samo novac jer Haaland ima i osobnu poveznicu sa Cityjem.

Dortmund je Haalanda kupio iz Red Bull Salzburga, a Haaland je u 85 utakmica zabio 82 gola za žuto-crne. Kao zamjenu za Haalanda planiraju kupiti još jednog napadača iz austrijskog kluba – Karima Adeyemija.

Čeka nas zanimljivo ljeto.