Mix

Zna se tko su najplaćeniji sportaši svijeta – Conor McGregor održao obećanje dano Cristianu Ronaldu

conor mcgregor
conor mcgregor Foto: Twitter Screenshot
Prošla godina je bila najčudnija u jako dugo vremena. Sportska natjecanja su također trpila. Europsko nogometno prvenstvo je odgođeno, baš kao i Olimpijada. Nogometne lige su nekako čudno završene, NBA se igrao u “bubbleu” gdje su igrači bili dugo izolirani od vanjskog svijeta, sve je bilo prečudno i natjecateljima i fanovima.

I onda ispadne da to nije pretjerano utjecalo na financije sportskih zvijezda. Deset najplaćenijih sportaša je zaradilo preko milijardu dolara u posljednjih 12 mjeseci. To je sve prije poreza, naravno. Čestitke i državnim blagajnama, i oni zadovoljno trljaju ruke.

Forbes ističe kako je najplaćeniji sportaš svijeta po prvi put Conor McGregor koji je bez obzira na rezultate uspio osigurati tone novca.

Zaradio je 180 milijuna dolara, a najveći dio tog novca dolazi od prodaje udjela u brandu whiskeyja Proper No. Twelve. Svoj udio je prodao za 150 milijuna dolara. Nije ni čudo da sve češće razgovara o kupnji dionica nekog nogometnog kluba kao što su Celtic ili Manchester United. Ovim putem je McGregor ostvario obećanje dano Cristianu Ronaldu da će ga jednom prešišati na Forbesovoj listi.

Još tri sportaša su prešišala cifru od 100 milijuna dolara. To su Lionel Messi sa 130 milijuna dolara i Cristiano Ronaldo sa 120. Srezane su im nogometne plaće, ali bilo je drugih izvora prihoda. Posljednji u klubu 100 milijuna je NFL quarterback Dak Prescott. LeBron James je bio jako blizu čarobnoj granici od 100 milijuna dolara, ali je zaradio “samo” 96.5 milijuna dolara.

Na šestom mjestu je Neymar, treći najpopularniji nogometaš na društvenim mrežama. Slijede ga Roger Federer, zatim Lewis Hamilton, a na devetom i desetom mjestu se nalaze Tom Brady i Kevin Durant.

U ove zarade ulaze samo primanja aktivnih sportaša, voljeli bismo nekad saznati koliko Michael Jordan danas zarađuje.