Mix

Znanstvenici pronašli poveznicu između dužine nosa i dužine znaš-već-čega

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Veličina stopala te visina ili udaljenost vrha palca i ispruženog kažiprsta neke su od mitoloških mjera penisa s kojima smo se dosad susreli.

Otisak stopala u zemlji

U novoj japanskoj studiji znanstvenici su uspjeli uspostaviti ovisnost između dužine nosa i dužine penisa, a Men’s Health prenosi video u kojemu urologinja dr. Rena Malik objašnjava rezultate do kojih su došli.

Više ne moramo nagađati nepouzdanim metodama, ako nas zanima veličina … pred nosom nam je.

Kako se došlo do mjera

Istraživanje je provedeno na 136 muškaraca koji su nedavno preminuli, a između su 30 i 50 godina starosti. Prvo je izmjerena dužina penisa u opuštenom stanju, a zatim u rastegnutom stanju (koje je u urologiji zamjena za oznaku dužine penisa u erekciji).

Nakon toga, mjereći ostale organe tijela (uključujući testise i prostatu) otkrili su da jedino mjere nosa koreliraju s mjerama penisa.

Ilustracije nosova

Nos su mjerili od središnje točke između očiju sve do kraja njegove lijeve i desne strane gdje počinju nosnice. Kako su lica uglavnom nesimetrična, odabirali su veću dužinu.

Konkretne mjere

Kod trupala čiji su nosovi bili manji od 4,6 centimetara, duljina njihovih rastegnutih penisa bila je 10,4 centimetra ili manje. Ako su nosovi bili dugi 5,6 centimetara ili više, prosječna duljina penisa iznosila je 13,5 centimetara.

A ako su se mjere nosa našle između 4,6 i 5,6 centimetara, njihova je prosječna duljina penisa bila 11,4 centimetra.

Banane

Dr. Malik zaključuje kako je u cijeloj studiji najinteresantnije to što nijedan drugi faktor koji su istraživači mjerili nije odgovarao mjerama penisa. Osim, naravno, nosa. Je li ovo pisano pravilo? Ne mora biti, niti su trupla jednaka živim bićima, ali hej… Uvijek se možeš pozvati na ovo istraživanje.

Uz to, na temelju ove studije, postoji mogućnost da je dužina penisa određena i prije rođenja, jer nije povezana s godinama, visinom i težinom osobe.

Pa eto, nos-ponos možda ipak vrijedi.