Mix

Znate li koje su najprodavanije igre svih vremena? Odgovor je ovdje

Minecraft
Minecraft
Videoigre su u posljednje vrijeme vrhunske. Naravno da se može pronaći i promašaja, ali gaming industrija cvjeta. Pretpostavlja se kako će industrija narasti do vrijednosti od 320 milijardi dolara do 2026. godine.

Samuel Parker je složio infografiku na temelju podataka s Wikipedije o najprodavanijim videoigrama u povijesti. Može se reći kako je ova lista blizu najpopularnijim igrama u povijesti, ali svi znamo kakva je situacija s igrama — nije svatko kupio igru kako bi ju mogao igrati.

Najprodavanija videoigra svih vremena je “Minecraft”, koja je od svog izdanja 2011. prodala 238 milijuna primjeraka. Na drugom mjestu je “Grand Theft Auto 5”, izdan 2013. godine, s prodanih 175 milijuna primjeraka.

Iako su prve dvije najpopularnije igre tek iz proteklog desetljeća, na popisu se nalaze i starije igre i certificirani klasici. EA-ina 2006. verzija igre “Tetris” nalazi se na trećem mjestu sa 100 milijuna prodanih primjeraka; “Super Mario Bros.” iz 1985. je na sedmom s 58 milijuna prodanih primjeraka.

Legendarni “Pokémon Red/Green/Blue/Yellow” nalazi se na devetom mjestu s 47,5 milijuna prodanih primjeraka od 1996. iako nam je to malo varanje s obzirom da su to gotovo identične igre, ali opet su različite.