Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajanstveni prstenovi od crnog dima posljednjih se dana formiraju na nebu diljem svijeta, a znanstvenici se bore kako bi objasnili ovaj zastrašujući fenomen.


Epidemija zlokobnih prstenova od crnog dima koji se stvaraju na nebu diljem svijeta okružena je misterijem. Taj zastrašujući fenomen nazvan "dimni vrtlozi" pojavio se na udaljenim mjestima u ruskom Sibiru i na američkom Srednjem zapadu, a posljednji je uočen u Velikoj Britaniji.

Vezani članci Uznemirujuće slike Uznemirujuće slike koje nitko ne želi vidjeti, ali ih je teško prestati gledati Čuda u hladnjaku Zavirili u hladnjake i shvatili da su čudaci: Ako i vaši izgledaju tako, trebali biste se zabrinuti

Nadrealni prizor ravan je onom iz filma "Arrival" (Dolazak) iz 2016. godine, u kojem izvanzemaljci koriste krugove u komunikaciji, pišu britanski mediji.

22-godišnja Kimberley Robinson i njezin dečko 26-godišnji Danny Cooper vozili su se po britanskoj autocesti M62 u blizini Birkenshawa kada su na nebu primijetili jezive crne tvorevine. Gđa. Robinson opisala ih je kao "najčudniju stvar koju je ikada vidjela".

"Primijetili smo crni leteći prsten na nebu. Izgledalo je kao da se radi o dimu, ali bilo je okruglog oblika. Niakda nismo vidjeli ništa slično, nitko ne zna što je to", ispričala je gđa. Robinson.

Vatrogasna služba iz West Yorkshirea je izvijestila kako u to vrijeme, u nedjelju oko 13:30 sati, na tom području nije bilo požara. 

Još jedan bizaran prsten uočen je dan ranije u američkoj saveznoj državi Missouri. Policija vjeruje kako je nastao od neke vrste pirotehnike, no lovci na NLO-e vjeruju kako su čudni prstenovi dokazi o izvanzemaljskim brodovima koji posjećuju naš planet.

U travnju je isti takav prsten primijećen iznad jednog trgovačkog centra u ruskom Sibiru. Prestrašeni kupci koji su se tamo zatekli kazali su kako se radi o nekoj vrsti upozorenja o dolasku sudnjeg dana

Nick Pope, istražitelj NLO-a, ima pak drugu, prizemljeniju teoriju.

"Unatoč egzotičnim teorijama o NLO-ima, izvanzemaljcima ili portalima za druge dimenzije, vjerujem da ovdje postoji jasno objašnjenje. Takozvani vrtložni val može nastati kad imate neki prasak ili manju eksploziju kroz kružnu strukturu poput dimnjaka. Dakle, ti čudni efekti mogu biti uzrokovani slučajno ili mogu biti i dizajnirani, tj. napravljeni namjerno. Mogu biti stvoreni i kao neka vrsta pirotehničkog učinka i bilo bi zanimljivo znati jesu li na tom području održani neki festivali na otvorenom".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju