Report

Cijelo vrijeme pogrešno koristimo upaljače! Pogledajte kako spriječiti opekline kad koristite upaljač

Zippo upaljač koji gori velikim plamenom na neutralnoj pozadini
Zippo upaljač koji gori velikim plamenom na neutralnoj pozadini Foto: Canva
Iako možemo pretpostaviti da je upotreba jednokratnih upaljača, zbog porasta popularnosti vape uređaja, pala, jednokratni upaljači i dalje su česta pojava u gotovo svakom životnom prostoru. Kako biste inače zapalili svijeću ili plinski štednjak?

Ipak jedan je mladić izazvao pravu pomutnju na društvenim mrežama kada je korisnicima pokazao „pravi način“ korištenja upaljača.

@sidneyraz i can use lighters safely now #inmy30s #firesafety ♬ original sound – sidneyraz

TikToker, korisničkog imena @sidneyraz, uspio je izazvati pomutnju kada je podijelio „ispravan“ način korištenja upaljača koji je izgleda većini nas promakao. „Nešto što sam želio znati prije 30te“ rekao je TikToker u svojoj klasičnoj najavi, i nastavio „Kako koristiti upaljač!“. Zatim nastavlja objašnjavati što smo cijelo vrijeme krivo radili. Kako bi spriječili opekline palca ili, kako TikToker kaže, „Boo Boo Owies“, trebamo pozicionirati palac ispod plamena kako ne bih riskirali kontakt s plamenom.

Cijelu tehniku je demostrirao ​​okretanjem ruke i ponovnom paljenjem, a zaključio je „Dešnjaci trebaju okrenuti plamen upaljača desno, ljevaci ga trebaju okrenuti ulijevo.“ Iako su mnogi zbunjeni što se tako jednostavan koncept morao objasniti, bilo je i mnoštva začuđenih što im je tako jednostavan trik toliko dugo izmicao.